Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hajnaltól már miért csak álmodok?

Hajnaltól már miért csak álmodok?

Figyelt kérdés
Este 10-11 körül szoktam elaludni, de akkor nagyon mélyen alszom, semmire nem ébredek fel. Hajnaltól viszont csak álmodok reggelig, az álmok között fel is szoktam ébredni, és mintha teljesen tudatos lennék. Reggel pedig nem ébredek emiatt frissen, egy ideig teljesen kómás vagyok. Ezen hogyan lehetne változtatni?

2022. aug. 7. 08:28
 1/3 anonim ***** válasza:
53%
Valószínűleg túl meleg van a hálószobádban.
2022. aug. 7. 08:42
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
A REM-szakaszok (amikor álmodunk), egyre hosszabbak lesznek, ahogy közeledünk az alvásidőnk végéhez, ráadásul az elalvás utáni egy-két álomszakasz többnyire a valós eseményekhez kötődő, "unalmasabb" dolgokkal van tele, hajnalban viszont, amikor az agyunk letudta a rendszerező-lomtalanító munkát, jöhetnek az érdekesebb, valóságtól elrugaszkodottabb álmok, amiket már csak ezért is jobban megjegyzünk. Egyébként a valóságban nem mindig tart olyan sokáig végigálmodni egy olyan álmot, amire nagyon hosszúként emlékezünk, megesik, hogy pár perc visszaalvásba egész kisregény fér bele.
2022. aug. 7. 14:52
 3/3 Senior Séf ***** válasza:
0%

Hajnalra leesik a vércukrod. Ez azért baj, mert az alacsony vércukor egyfajta belső stresszt indukál, ami mellékvesét kortizoltermelésre készteti. A kortizol a melatonin nevű alváshormon antagonistája, tehát ha csak kis mértékben van jelen, rontja, ha nagyobb mennyiségben, akkor meg egyenesen lehetetlenné teszi az alvást.

Este, elalvás előtt szeletelj fel egy fél (minél zöldebb) banánt. Csöpögtess rá egy kevés extraszűz olívaolajat, és szórd meg egy csipetnyi parajdi sóval. Amellett, hogy eszméletlen finom, a vércukrodat is rendben tartja reggelig.

2022. aug. 8. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!