Alacsony diasztolés érték, alacsony pulzus, bizonytalanságérzet, enyhe szédelgés, fásultság. Mi lehet ez?
Hozzátebném, hogy még 25 se vagyok, enyhe túlsúly akad. Emellett magas vérnyomásra szedek gyógyszert évek óta.
A mai értékek:
135/65 55
144/67 56
Nos, nézzük.
A 135/65 55 teljesen jó érték. Ne a 120/80-hoz ragaszkodj, az egy séma, ettől még a 65 diasztolés nem kóros érték.
A 144 ha teljesen nyugalmi állapotban volt mérve, akkor az már magas, a diasztolés rendben van, de ezt okozhatja szimplán a meleg is. Nem írtad, mikor volt mérve.
A pulzus is "papíron" 72 a normális érték, de például egy sportolónál az 50 is teljesen normálisnak tekinthető. Oké, te nem vagy sportoló, de az 55 szerintem még nem olyan vészes.
A korod irreleváns, sajnos vannak 18 évesek is akik kénytelenek magas vérnyomásra gyógyszert szedni.
A 135/80 is még teljesen oké.
Nézd, én azt javaslom menj el egy magán kardiológushoz, számolj be a panaszaidról, kérj tőle egy 24 órás vérnyomásmérést.
A 135/80 régen volt, amikor elkezdtem szedni ezeket a gyógyszereket. Most viszont 135/65 lett belőle, mintha sok lenne a gyógyszer, vagy nem tudom.
Lehet tényleg elmegyek magánba hamar, mert nagyon aggaszt ez az egész.
9
A háziorvos nem kardiológus, a kérdezőnek pedig szüksége lenne egy kardiológiai kivizsgálásra minél hamarabb. Nyilván mindenki el tudja dönteni mi a számára fontos, nekem ez például kifejezetten megérne 20-30 ezer forintot. De persze nem vagyunk egyformák.
Egyébként amúgy is kardiológushoz küldené a háziorvos, itt már csak az a kérdés, hogy érdemes-e várni 6-8 hónapot vagy rászánja az ember azt a 20 ezret és túl van rajta 1 hónapon belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!