Állandósult megfázás szerű tünetekkel hová fordulhatnék?
Nem szedem napi szinten, csak, ha nagyon muszáj. Meg inkább a Kalmot, de nálunk nem nagyon van lehetőség " ugrálni".
MOst látom, az utolsó komment nem ment el, szóval azt leírom ismét.
A házidokink eddig is úgy látott el, hogy az asszisztens már a váróben felvette mindenki panaszait, majd mikor behívott, még az ajtóban álltam, már írta az AB-t. Covid óta ennyi sincs. Évek óta ő az orvosunk, 1 kezemen meg tudom számolni, hányszor vizsgált meg. Kértem tőle recept köteles immunerősítőt, meg említettem rendszeresen neki ezt a gondot ( mert ez 2-3 nap alatt terjed torokra, lesz köhögés, gyengeség, meg 37 fölött szinte ájult állapotot idéz elő nálam), nyár közepén azt mondta, ő ilyenekkel most nem foglalkozik. Illetve a 2. covid oltás előtt is aspirint írt fel, mert nagyon rosszul voltam az elsőtől. A 3. előtt kérte megint tanácsot, azt mondták, ha a tünetek több, mint 2 hete megvannak, beadathatom. Persze, megelőzésképp 3 napig szedtem előtte aspirint. Akkor mondta az asszisztensnő, ha elmúlik a covid, majd megbeszéljük. Na, persze a covid marad. És mindegy, hányszor jelzem ugyanazt, a lényeg: lehet COVID!!!
Sajnos most nagyon rosszkor jött, mert 1 hét múlva megyünk nyaralni, addigra rendbe kellene jönnöm. Utána viszont keresnék akkor F-O-G dokit.
Csak nehéz, mert tb alapon 2 van össz, mindennel meg nem tudok privát menni. Plusz van több más eü probléma, amivel tb alapon már voltam az itteni szakorvosnál, és nem akarok hozzá visszamenni.
Köszi a tippet, akkor ha úgy van, fel fogom keresni!
Bocsánat, de neked most 1 éve folyamatos fennálló megfázásszerű tüneteid vannak vagy az elmúlt 1 évben rendszeresen vannak felsőlégúti infekcióid, amelyekből felépülsz, majd ismét megbetegszel? Mert a kettő között van különbség, és míg a kérdésed az első szcenáriót sejteti, legutóbbi hozzászólásod a másodikat, így ezt tisztázni kellene.
Egyébként a leírásod alapján nem vagyok biztos benne, hogy tisztában vagy vele, hogy az Asprin+C/Asprin Complex és a Kalmopyrin ugyanazt a hatóanyagot tartalmazza, konkrétan acetilszalicilsavat (ASA), a Kalmopyrin és az Aspirin Complex 500 mg, az Aspirin+C 400 mg dózisban, szóval lényegtelen, hogy inkább a Kalmopyrint szeded, a végeredmény ugyanaz lesz, csak más márkanév alatt.
Az oltás előtti/utáni preventív ASA szedés értelmetlen, oltási reakció tüneti kezelésében lehet helye. Vényköteles "immunerősítő" alatt nem tudom mire gondolsz, ha a Broncho-vaxomra, akkor nem sokat veszítettél vele, hogy nem írták fel.
Anno herpeszre kaptam Isoprinosine-t, na, az mindent rendbe is tett. Az első oltás után másfél napig kb halálomon voltam. Utólag derült ki, hogy elvileg nem is kaphattam volna azt a fajtát. Majd a második előtt felhívtam a dokit, hogy beadassam-e, de asszisztensnő azt mondta, igen, csak szedjek előtte napi 3 aspirint.
Igazából több, mint egy éve tart, lassan inkább 8-10, de eleinte cska pár havonta jött ki, majd egyre gyakrabban. Most már pár éve ott tartok, hogy egy egyszerű leizzadás, pl sportolás után ( vagy egy kiadós fürdés, hajmosás kombó) után jön a takonykór. Elég, ha a meleg autóban le van húzva az ablak, vagy sietek a buszra. Az eredmény ugyanaz. Szinte sem múlik. Kezelgetem itthon, de doki a vége. Ha szerencsém van, hónapokig enyhe, majd durvul. Ha eldurvul, akkor orvos. Covid előtt kaptam rá AB-t, utána javult. Már azt sem kapok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!