Mi a véleményetek a vérnyomásomról?
Vagy nem műxik a mérőd, vagyrosszul olvastad le.
110 mellett LEHETETLEN 171-es alsó.
A SYS utáni szám a felső, a DIA utáni szám az alsó véfrnyomás, a PULSE pedig a vérnyomás.
Ahogyan a kérdező írja az lehetetlen, mert a felső a nyomást arra az esetre méri, amikor a szív izma erejével kinyomja a vért az erekbe, az alsó pedig a szív elernyedésekor mért adat, ami lehetetlen, hogy magasabb legyen, mint a felső.
Ha 170/110 akkor borzalmasan magas orvos
Ha 110/70 az normális, ideális
Ha 110/170 akkor rossz a mérőd
A 85ös pulzus is magasnak számít
#7,
nem ellenkezni akarok veled, csak közlöm:
Nem egy orvostól hallom, hogy az ideális vérnyomás 120-140 systole (felső), és 90-110 között a diastole (alsó). A pulzus pedig 70-80 között percenként.
Viszont azt is olvastam (de nem a Ludas Matyiban!), hogy valamikor még normálisnak számított (nem emlékszem a pontos adatra, csak kb. írom) 160/120, aztán lejjebb vitték a tudósok 150/110-re, végül most elfogadott, érvényes az, amit fentebb írtam.
Hogy mi ennek a változásnak az oka? A mostani jobb életvitel, az elhízás miatt csökkenteni kellett az adatokat, ezzel rávenni az egészségesebb táplálkozásra az embereket. Ezzel indokolta a cikk, tehát nem én állítom, csak közlöm. Most tehát eszerint gyógyít az orvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!