Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Az emberek nagy százaléka...

Az emberek nagy százaléka miért nem érzi, ha magas a vérnyomása?

Figyelt kérdés

Pár napja olvastam egy cikket, hogy a magas vérnyomás évekig fennállhat és megfelelő kezelés nélkül komoly szövődményekhez vezet.

Hogy lehet az, hogy valakinek átlagosan 150-160 vagy több a vérnyomása és nem veszi észre?

Pl. nekem 125-/+ pár hgmm a vérnyomásom átlagosan, és ha felmegy 135 felé, attól eléggé megromlik a közérzetem.

2022. júl. 5. 10:11
 1/6 anonim ***** válasza:
77%
Ki mondta, hogy nem veszi észre? Csak leszarja, és nem megy orvoshoz.
2022. júl. 5. 10:18
 2/6 B2man ***** válasza:
88%
Ha hosszabb idő alatt áll be egy magasabb értékre, nem okoz komoly tüneteket!
2022. júl. 5. 10:33
 3/6 anonim ***** válasza:
88%

Nekem durva, ha valaki ennyire nem foglalkozik a saját testével, egészségével.

Amúgy maga a közérzet megszokás kérdése szerintem.

Nekem 100/70 az átlag, 120/85 táján már nem vagyok jól (és 48-as a pulzusom). Lefelé meg kb 90/60-tól kezdem érezni.

Ha valakinek lépésenként megyeget felfelé, el tudom képzelni, hogy nem okoz neki tünetet.

De néha kellene mérni otthon, szerintem

2022. júl. 5. 10:49
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én se érzem. Nekem iskolai kötelező vizsgálaton mértek 160/90-et, miközben teljesen jól voltam. A többi srácnak is 150 felett volt. Mi voltunk a végzős évfolyam, lehet akkorra ért be a "sz0patás":DD Azóta rég leérettségiztem, magam mögött hagytam a sok magolást és már csak reált tanulok, semmi bajom nincs, egy ideig mértem, jók voltak, már mérni se mérem.
2022. júl. 5. 11:25
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én sem éreztem semmit, szememmel volt gond és ott mondta a szemész, hogy magas vérnyomásom van, azonnal elmentem a körzeti orvoshoz és ő 180-at mért, azóta gyógyszert kell szednem. Ezért is mondják a magas vérnyomásra, hogy a csendes gyilkos.
2022. júl. 5. 11:38
 6/6 anonim ***** válasza:
Mit szedsz rá, kedves 5-ös?
2022. júl. 5. 11:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!