Mi volt ez az erős forgó szoba szédülés?
Figyelt kérdés
Utoljára tavaly éreztem ilyet talán, bár az tovább tartott. Akkor úgy szédültem, hogy erőteljesen forgott velem a szoba. Járni nem tudtam a szobában, mert mintha mindig oldalra dőltem volna vagy nem volt egyensúlyom, leakartam menni a boltba és akkor is épp hogy letudtam sétálni azt a kis utcát, még a boltban is émelyegtem. Ma ugyanezt volt, csak ma sokat aludtam, ágyban feküdtem és átfordultam majd ekkor éreztem ugyanazt az erős szédülést és vele együtt forgott a szoba is. Csak ez alig tartott pár mp-ig de még néha érzem a szédülést. Ha általában szédülök akkor sosem forgott, dőlt el a szoba. Mondjuk most épp kijövök egy kis betegségből (megfázás, láz, köhögés) de nem hinném, hogy emiatt van. Pár napja viszont ahogy jöttem haza, sétáltam akkor mintha egy vibráló szikra paca volt a látóteremben, ez se tartott sokáig, de kellemetlen volt. Tavaly is volt ez, csak akkor mondjuk előtte sportoltam, futottam és lehet ez megerőltetett kicsit de a szédülés előtt ugyanúgy volt ez a szikra látás. Mi lehet ez és miért ilyen ritkán fordul elő?2022. máj. 15. 18:51
1/4 anonim válasza:
A forgó jellegű szédülés fül-orr-gégészeti problémára enged következtetni.
2/4 anonim válasza:
Ez a leiras nagyon hasonlit arra, amikor a fulben levo kristalyok elmozdulnak, elusznak a helyukrol, es ezaltal gondot okoznak az egyensulyban. A baratnom pont nem reg meselte, h neki is ez volt, ejszaka jott elo, es villano fenyeket latott, majd elkezdett forogni vele a szoba. Es vegighanyta az ejszakat. (Sajnos tobb ismerosomnek is a tapasztalaton alapulo remalma ez.) Van egy gyakorlat, ami rovid mozdulatokbol all, ha az orvos ezt ismeri, helyre tudja hozni jo esellyel. El kellene menni gyorsan a fuleszetre. De az a gond, h ha a jelenseg epp nem all fenn ott a dokinal, akkor az orvos nem sokat tud segiteni. Borzalmas! Nagyon sajnalom.
3/4 anonim válasza:
Ez pillanatnyi agyi vér ellátási problémára utal.
Minden sztrókos betegnél ezt kérdezi meg az orvos.Forgó e a szédülése .
4/4 anonim válasza:
De nem kizárólag stroke-ra enged következtetni, főleg hogy visszatérő probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!