Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mitől görcsölök? Teljesen...

Mitől görcsölök? Teljesen kétségbe vagyok esve.

Figyelt kérdés
Már pár éve hol jobban hol ritkábban de mostanában nagyon görcsöl a lábam. Néha a kezem is , hátam. Mar 5 lépcsőfok után úgy görcsöl a vádlim mintha 200at mentem volna. Egy kis sétálástól is. Magnéziumot szedek már 1 hete 400mg-ot ,háziorvos azt mondta igyak sót mert szerinte a nátrium...de nem merek mert magas vérnyomást stb okoz a sok só illetve a végeredményembe is jó volt a nátrium szint. (135ig jó min. nekem 136 volt) kálium szint is jó volt , kálcium meg szerintem nem lehet sok tejterméket eszek. Szerintetek? Lehet valami felszívódási zavar vagy hasonló? Esetleg érelmeszesedés? Bár még csak 20 éves lány vagyok. Van rajtam kb 30 kiló felesleg de már csinálom a diétát pár napja. Dohányzást is abbahagytam pár hete, Fog gátló miatt.
2022. máj. 12. 14:04
 1/8 anonim ***** válasza:
63%
Nekem is volt ez a bajom úgyhogy át tudom érezni, szörnyű egy dolog. A gerinced milyen állapotban van?
2022. máj. 12. 14:13
 2/8 A kérdező kommentje:
Nemtudom, kiskoromban nézték utoljára akkor jo volt, de elég nagy a mellem nemtudom amiatt szokott e fájni neha vagy az izomgorcsok miatt.
2022. máj. 12. 14:13
 3/8 anonim ***** válasza:
46%
Nekem nagyon rossz a gerincem , szerintem az okozhatta. Kezeid, lábaid nem szoktak hidegek lenni? mert nekem folyton
2022. máj. 12. 14:16
 4/8 A kérdező kommentje:
A lábam mindig is hideg volt. Kihez kell fordulni hogy a gerincem megnézzék?
2022. máj. 12. 14:19
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Légy kicsit türelemmel, minden rosszat még csak pár napja hagytál el. 30 kiló plusz az már nem kevés. A gerinceddel ortopédián vagy neurológián kopogtass, de nem hiszem, hogy 20 évesen ez lenne az ok.
2022. máj. 12. 14:24
 6/8 anonim ***** válasza:
63%
Háziorvostól kell kérni beutalót a reumatológiára, vagy ortopédiára.
2022. máj. 12. 14:24
 7/8 anonim ***** válasza:

A só önmagában nem emeli a vérnyomást, csak akkor ha már elötte is elég sót fogyasztottál és amit beviszel az fölösleges. Az orvos tudja, mennyire van szükséged, ha nem hallgatsz rá, akkor nem fog javulni a helyzeted

A magnéziumhiányra szintén jellemzöek a tüneteid, pár hét UTÁN lesz észrevehetö a hatás.

Gerinc-probléma nem lehet, azzal nem érdmes erölködni.

2022. máj. 12. 14:29
 8/8 anonim ***** válasza:
70%

Ne igyál sót, pont elég, ami az ételben van, szerintem az orvost félreértetted!

Nem tudom, hogy hova sietsz, pár nap alatt a fogyásban sem indultál, és a magnéziumhiányod sem múlt el. Ha évek óta tart, akkor felesleges azonnali eredményt várnod. Ha megindul a súlyod lefelé sokkal jobban fogod érezni magad, de az 10-15kg után lesz, nem most.

2022. máj. 12. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!