Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » A 30 éves korombeli izomzatom...

A 30 éves korombeli izomzatom és testtartásom és kondim mennyire végleges, mennyit tudok még változtatni rajta?

Figyelt kérdés
20 éves koromig sportoltam, igaz, akkor is lehetett volna már többet, de 20-30 között viszont gyakorlatilag egyáltalán nem, csak alkalmanként. Gyengének érzem magam és rémesen rossz a kondim. Amúgy van izmom és az adottságaim is jók. Mennyire tudok még változtatni? Azt hallottam, hogy új izomtömeget ilyenkor már nem lehet felpakolni, csak a meglévőt fejleszteni, de már nem lesz ugyanolyan, mintha korábban foglalkoztam volna vele jobban.
2022. ápr. 23. 00:53
 1/5 anonim ***** válasza:
24%
Amit 30 éves korodra nem érsz el (akár anyagi, akár fizikai értelemben), arról lemondhatsz.
2022. ápr. 23. 01:15
 2/5 anonim ***** válasza:

Itt igazán mi a kérdésed?

Mit szeretnél elérni?

Ha Mr Olympia szeretnél lenni vagy a következő Usain Bolt, akkor arról valszeg lecsúsztál.

Ha szeretnél izmot építeni, fogyni, új egészséges szokásokat kialakítani akkor arra bőven van időd még és nyugodtan csináld. Minél előbb kezded, annál kevesebb az esélye, hogy hosszú távú problémák alakulnak ki (mmint olyanok, amik az izom hiány vagy a rossz tartás miatt alakulnának ki)

2022. ápr. 23. 01:30
 3/5 anonim ***** válasza:

Én is úgy tudom, hogy ilyenkor már bőven nem tudunk új izmokat (izomrostokat???) építeni, csak a meglevők méretét növelni.

Viszont kezdj el sportolni, nagyon fontos, főleg a kardió illetve érzésem szerint a hátizom és a többi, a testtartásban részt vevő izom. Nagyon sok pozitívumot fogsz tapasztalni!!

29N

2022. ápr. 23. 10:25
 4/5 A kérdező kommentje:
Az a kérdésem, hogy mennyire lehet ilyenkor még változtatni azon, ami van. Pl. rossz a tartásom, ropog mindenem és nincs elég izomzatom. Tíz éve még tudom, hogy ezen sokat lehetett volna változtatni, de most már nem tudom, hogy elérhetek-e egy más alkatot. Pl. jóval szélesebb vállat, nagyobb mellkast.
2022. ápr. 23. 10:26
 5/5 anonim ***** válasza:

Ezek mind elérhetők, igen.

Lehet, hogy lassabban, mint 20 éves korodban sikerült volna. Lehet nehezebben. De elérhető és megcsinálható. Hogy mennyivel szélesebb vállad lehet, az alkat és meglévő adottságok kérdése, de ami van azon is lehet növelni. Mellkast szélességre nem nagyon tudsz változtatni, de tudsz rá izmot építeni illetve a hátadra (latissimus dorsi, nem tudom mi a magyar neve) és akkor egy kicsit nagyobbnak tűnik.

De megint ez attól függ, hogy mire építesz. Ha a csontozatod jelenleg mondjuk 60 centis mellbőséget ad, akkor abból nem lesz 90 centis mellbőség már. Szóval reálisan kell hozzáállni.

Az meg, hogy a ropogást megszüntesd meg a tartásodat rendbehozd végképp lehetséges. Az a lényeg, hogy legyen egy terv és ne csak vaktában kapkodj mindenféle újságban olvasott trükkök után.

2022. ápr. 23. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!