Akinek van vagy már volt IBS-E, hogyan tudnád leírni a tüneteket?
Figyelt kérdés
Nekem már régóta húz a hasam picit, fájogatott is reggelente, egy probiotikumos kúra után javult valamennyit ez, de ez a folyamatos diszkomfort érzés amit már sajnos megszoktam valamennyire, úgyérzem hogy nagyot ront a közérzetemet, összefügghet a légzésemmel is, ott is nehezebben kapok levegőt, a fülorrgégészetet végigjártam, sprayek, orrkagylókisebbítő műtét, orrsövény műtét de nem használtak így most az IBSre gondolok. Tömören olyan mintha stresszes lennék, séta közbe is mintha belenne húzva automatikusan a hasam.2022. márc. 22. 09:33
1/3 anonim válasza:
Próbáld ki a VSL3 probiotikumot, mellette spec. étrend követése, esetleg AIP diéta. Több tanulmányt olvastam erről és a VSL3 vállt be eddig legjobban az IBS-ellen.
2/3 A kérdező kommentje:
köszi, spec étrendek sose voltak az erősségem, a VSL3 önmagában elegendő lehet? most cbdt fogok próbálni, a héten kéne érkezzen, azt is dícsérik itt a neten
2022. márc. 22. 09:49
3/3 anonim válasza:
Igen, ha nem eszel junk-foodokat, meg nem túlod túl a rostokat sem, akkor szerintem már ez is segìthet a tüneteken. Viszont mivel ez egy bélrendszeri probléma nem hiszem, hogy a táplálkozással nem kéne foglalkoznod. A törekvés a fontos, nem a szigorú szabályok betartása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!