Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Okozhat ilyet a túlzott stressz?

Okozhat ilyet a túlzott stressz?

Figyelt kérdés

Összeomlásnak nevezném, de az is lehet, hogy csak fáradtság okozta kimerültség. Alapból stresszes időszakom van (májusban érettségizem emelt szinten két tárgyból is) és minden miatt dühös vagyok. Ma viszont a villamoson és a metrón gyakorlatilag összeomlottam. Két visító gyerek rohangált oda-vissza, az emberek szó szerint levegőt sem hagytak venni, centikre tömörültek mellém, miközben volt még legalább 10 méter szabad hely a villamos többi részén. Majd a metrón nekem jöttek hátulról az emberek, kikerülés helyett inkább jól meglöktek. Többször is. Ekkor kezdtem azt érezni, hogy szédülök, és nem kapok levegőt. De mindezt elfojtottam és csak dühösebb lettem. Mivel lomtalanítás van a kerületemben, ezért hazafelé minden tele volt szeméttel. Megállt előttem egy kutyát sétáltató ember az út közepén, és nem tudtam mellette elhaladni, mert mindenhol régi bútorok meg szemét volt, persze a fülében fülhallgató volt, úgyhogy nem is hallott, amikor kiabáltam, hogy álljon félre. Ekkor dühömben jól belerúgtam egy épp ott álló székbe, ami elrepült. Az illető erre már ijedtében megfordult és leordított. Igazából csak forrt bennem a düh és így jött ki, de a sírás kerülgetett.

Mitől lehetett ez? Máskor is vannak ordítozó gyerekek és kretének a tömegközlekedésen, de fülessel mindig eltűröm. Most viszont nem ment. Szerintetek érdemes lenne elkezdenem valamilyen nyugtatót szednem?

2022. márc. 18. 19:04
 1/1 anonim ***** válasza:
Vannak fent a neten jó stresszkezelési technikák. Ha a stressz hatására rúgsz ütsz vágsz akkor pedig küzdősport kipróbálását ajánlom levezetésnek. Semmiképpen se szedj nyugtatót mert csökkenti a koncentrációs képességet. Nem fogsz tudni minőségi tanulást csinálni, tompa leszel és emellett megvan a kockázat hogy ráfüggsz, és igen az emberek tudnak nagyon bunkók lenni, tenni kell rájuk, úgyis mindenki saját magával foglalkozik. Ha gondolod írhatsz privátot szívesen beszélgetek veled ilyen helyzetekről ha az segít.
2022. márc. 19. 21:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!