Normális, hogy a háziorvos egyszer mért magas vérnyomásra Betaloc-ot ír?
Szerintem szorongás lehet a dologban.A betaloc nyugtat is valamennyire,az egyéb nyugtatók káros mellékhatásai nélkül.
A vérnyomást úgy érdemes mérni,hogy legalább három napig hasonló időpontban,legjobb reggeli előtt ,pár perces ülés után megmérni.Az is igaz,hogy sok embernek valamennyire izgul az orvosnál és ez emeli meg a vérnyomását.
Az orvos valószínüleg a kelleténél magasabb vérnyomást talált nálad és a Betalocot azért írta fel,hogy a vérnyomást alacsonyan tartsa,ne ugorjon ki.Nem kell ettől a tablettától félni,de ha túl erősnek találod a hatását,nagyon leviszi a vérnyomásod,akkor mondd el az orvosnak.
én idegesen,épp akkor beesve a rendelőbe ültem le,elmondtam a panaszaimat,és akkor mérte meg.itthon 3 napja mérrem,általában 100 körüli a vérnyomásom,a pulzusom 80 körüli szokott lenni,de van hogy alacsonyabb.megkérdezte,hogy szokott-e gyorsabban kalapálni a szívem,mondtam,hogy néha.plusz ott akkor még ideges is voltam...úgyhogy én nem merem beszedni ezt a Betaloc-ot...nekem inkább a szédüléssel van gonodm,de szerintem az alacsony vérnyomástól szédülök...
inkább megpróbálom valahogy máshogy...
de jól látjátok,valóban nem jól alakultak mostanában a dolgaim:)
Valószínűleg az orvos az időnkénti "szívkalapálást" is figyelembe vette, mikor Betaloc-ot írt, mert nem kimondottan vérnyomáscsökkentő gyógyszer, bár olyan hatása is van.
Egyébként hány mg-os? Zoc vagy sima?
én érzem magam furán,mert felülbírálom,amit ő mondott,viszont én ismerem magam,hogy dokinál mindig ideges vagyok,itthon viszont nem...de azóta már a nyakam is fáj,és már nagyon szédülök....
szóval ma kicsit erőszakosabb leszek,hogy csináljunk valamit:)
én mindenesetre nem szedtem be a gyógyszert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!