Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mennyi xanaxot vegyek be?

Mennyi xanaxot vegyek be?

Figyelt kérdés
A pszichiater felirt nekem xanaxot. Aztmondta 0,5osbol vegyek be egyet reggelente iskola elott. Viszont az a helyzet hogy még az 1 mg se nyugtat le nagyon, ugyanugy aggodom es szorongok egesz nap. Mennyit kene akkor szedjek? Szemelyes tapasztalatok alapjan kernek valaszt

2022. jan. 31. 20:07
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

17: ezt próbáltuk neki magyarázni egész este... De nem képes felfogni....

Akkor fog rájönni, amikor majd már az elvonási tünetek miatt fog ide kérdéseket kiírni...

Tényleg nem értem, miért gondolják hogy évek óta meglévő (de nem kezelt) problémákat pár drazsé bedobásával meg lehet oldani...

2022. febr. 1. 09:28
 22/38 anonim ***** válasza:
100%

19: vagy kamuzol, vagy keress jobb orvost!

Ha már pszichiáternél jártál, akkor nem egy ilyen ad-hoc megoldást szoktak javasolni....

2022. febr. 1. 09:29
 23/38 A kérdező kommentje:
Szóval értelmi fogyatékos vagy. KI Mondta hogy en fuggo leszek es honapokig akarom szedni? Direkt trollkodtok?
2022. febr. 1. 11:56
 24/38 A kérdező kommentje:
1 hetes időszakról van szó. Ti elvonási tunetekrol beszeltek mar most. Nem egy eve szedem. 3 napja kezdtem asszem.
2022. febr. 1. 11:59
 25/38 A kérdező kommentje:
Na ez a kulonbseg a magyarok kozott es az amerikaiak kozott.. amerikai forumon egy ilyet kerdeznek tamogatjak az embert es elmondjak nekik mi vallt be! Nem affektálnak, dirigálnak, elvonasi tunetekrol beszeltek ugy hogy egy hetes idoszakrol lenne szo. Ertelmi fogyatekossag ezek szerint magas ezen az oldalon.
2022. febr. 1. 12:00
 26/38 anonim ***** válasza:
100%

Na pont amcsi tapasztalatokkal vigéckedsz...

Ahol tényleg tictac cukorkaként fogyasztják az antidepiket....

Olvasd el a Prozac-ország könyvet!

2022. febr. 1. 12:02
 27/38 anonim ***** válasza:
De nem fogod pár nap alatt abbahagyni, mert megtetszik neked, és azt fogod magadnak mondani, hogy "Csak még ma beveszek egyet, az még nem árt", és ezt fogod csinálni napokon át, aztán egyszercsak benneragadva találod magad. Miféle vizsgaidőszak az, ami pár napig tart, és miféle vizsgaidőszak van februárban? És miféle vizsga az, amit tanulással gyógyszer nélkül nem lehet teljesíteni? Te itt példálózol nekünk, hogy bezzeg az amerikaiak, ahelyett, hogy belátnád, hogy mi pont érted veszekszünk, pont a te érdekedet nézzük! Nekünk tök mindegy, téged akarunk megkímélni a fölösleges gyógyszerszedéstől, és felhívni a figyelmedet az általad képzeltnél jóval magasabb szintű addiktivitására.
2022. febr. 1. 14:56
 28/38 A kérdező kommentje:
Jól van, koszonom. De akkor mit ajánlotok? Volt már valamiféle viselkedésterápián, azt sokàig folytattuk de maga a stressz, a szorongásom ami “zsibbaszt” nem múlt el.
2022. febr. 1. 16:33
 29/38 A kérdező kommentje:
Tényleg belátom hogy igazabol csak a jót akarjátok nekem, akár személyes tapasztalat révén is. Ma viszont az történt, hogy 1 mg + egy sör után sokkal könnyebben lettem aggresszív, nagyon lazának éreztem magam, viszont 2 haverom beszólt gondolom utolag csak viccbol, és úgy le csesztem őket hogy az egész osztály csak nézett :D ez volt viszont az utolsó ilyen, beszéltem a pszichiáteremmel telefonon és azt mondta ne vegyem be a többit, ki is dobtam az összeset.
2022. febr. 1. 16:47
 30/38 anonim ***** válasza:

[link]

"

Xanax, nyugtató függőség kialakulása

Amikor az ember elkezdi szedni például a Xanaxot nyilván nem számít arra, hogy az függőséget okoz. Az orvosok általában kis adagokban írják elő rövid ideig, hogy segítsék az embereket a szorongásos időszakokban. Mint már említettem, ezzel az a probléma, hogy elég néhány adag, hogy a függőség kialakuljon.

Néhány nap múlva a szervezet ellenáll a Xanax hatásainak. Ez a GABA receptorok megváltoztatásával történik. Amint ez a változás bekövetkezik, az embereknek nagyobb adagokban kell fogyasztaniuk a gyógyszert, hogy ugyanazokat a hatásokat érezzék.

Tehát, a Xanax fő hatása a GABA, az agysejtek által használt neurotranszmitter utánozása. A neurotranszmitterek olyan vegyületek, amelyek az agyban továbbítják az üzeneteket. A GABA utánozása mellett a Xanax növeli egy másik dopaminnak nevezett neurotranszmitter szintjét is.

A dopamin felel a jutalom érzésének megerősítéséért az agyban. Például, ha cukros ételeket fogyasztunk, kis mennyiségű dopamin szabadul fel, és sürgethetjük, hogy az készítsen újat. A Xanax és más anyagok e mechanizmust használják a függőség kialakításához."

2022. febr. 1. 16:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!