Mivel kezelhető a magas vérnyomás (hipertónia)?
Figyelt kérdés
2022. jan. 22. 11:26
1/13 anonim válasza:
Gyógyszerrel, felírja a háziorvos.
2/13 anonim válasza:
Gyógyszer, fogyás (ha kövér vagy). Van úgy hogy genetikailag is erősebben ver a szíved, azon a gyógyszer tud segíteni viszont a megfelelő táplálkozás és a testmozgás fontos
3/13 A kérdező kommentje:
Nem vagyok kövér, majdnem elfúj a szél szinte. Háziorvoshoz nem lehet bemenni, mert a covid miatt magára zárta a rendelőt:D
2022. jan. 22. 11:44
4/13 A kérdező kommentje:
Milyen gyógyszer kell? Mindegy milyen? Úgy tudom, a szomszéd szed vérnyomás gyógyszert, lehet kérek tőle.
2022. jan. 22. 11:48
5/13 anonim válasza:
Szomszédtól ne kérj ilyen gyógyszert, mert többet árthatsz vele.
6/13 anonim válasza:
Kell hogy fogadjon a házi orvos .
Nem jó ötlet azt szedni ami a szomszéd is szed .
8/13 anonim válasza:
Attól függ mennyire magas, ha nem annyira, akkor esetleg gyógyteák, sok mozgás, megfelelő táplálkozás is segíthet, de háziorvossal akkor is beszélni kell.
9/13 A kérdező kommentje:
olyan 150 körül
2022. jan. 24. 14:46
10/13 anonim válasza:
150 az már elég magas. 120/80 a normális és 130/85-90 az ami szódával elmegy.
140/90 az már magasvérnyomás és jó lenne elmenni dokihoz vele.
Én kezeletlenül voltam 190/120 is. Ami brutálisan magas, tönkreteszi a belsőszerveket, érfalat, megvastagítja a szívet.
Azóta fogytam meg szedek gyógyszert rá és még fogynom kéne, viszont most vagyok 130/90-es értékre beállítva.
Ne aludj ezen a magasvérnyomás témán mert ez azt jelenti hogy keményebben dolgozik a szíved, a vérnyomás meg magasabb mint az optimális így roncsolja a belső szerveidet. Ami szívinfarktushoz, strokehoz, mélyvénás trombózishoz vezethet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!