Valaki más is tapasztalt már ilyesmit elalvás előtt?
Sziasztok. Nem igazán tudom, hová forduljak ezzel a kérdéssel, így úgy döntöttem, bepróbálkozok itt.
Egy ideje időről időre, mostanában túl sokszor is rámjön lefekvéskor egy olyan állapot, amit nem is tudok megnevezni, csak megpróbálom elmagyarázni. Mikor fekszek este az ágyamban, és úgy döntök, mostmár aludni fogok, szépen elhelyezkedek, betakarózok, és nincs is semmi probléma, de kis idő után rámjön egy olyan érzés,hogy semmi sem kényelmes. A párna nagyon kényelmetlen a fejem alatt, szinte érzem minden kis gyűrődését, hatvanszor átforgatom, de sehogy sem jó. Aztán érzem, hogy a takaró nem jól van rajtam. Utána sehogy sem tudok kényelmesen elhelyezkedni. Akárhogy fekszem, akárhányszor fordulok meg, mindenhogy kényelmetlen. Aztán ez addig megy, amíg jól felhúzom magam, és szinte kiver a víz, olyan ideges vagyok. Ez akár utána el tud húzódni órákig is, és már szinte a sírhatnék jön rám, mert csak aludni szeretnék.
Szerintetek ez normális, vagy egyáltalán mi lehet ez? Nem tudtam, hogy kereshetnék rá, mert tényleg meg sem tudom nevezni mi lehet ez. Ha valaki esetleg tapasztalat már hasonlót, vagy tudna adni valami tanácsot, az kérem tegye meg, mert nagyon frusztráló az egész. Köszönöm a válaszokat előre is!
A sógorom pont így volt, mert alkoholista. Megivott egy pohár bolt, hogy alszik, de ugyanígy csinált. Utána csak fel kellett kelnie éjjeli egykor, hogy még megigyon fél üveggel és utána jó volt minden.
Vagy kettő, nem fáradsz ki eléggé.
Ez a nem "fáradsz ki eléggé" az egyik legblődebb hülyeség amit ilyenkor fel lehet hozni. Nem azért mert amúgy ténylegesen ne befolyásolhatná a fáradtságérzetet, és az alvást. De nem önmagában azért van szükségünk alvásra, és nem azért jelentkezik az álmosságérzet mert valami fárasztó tevékenységet végeztünk, az agynak, a szervezetnek anélkül is létszükséglet az alvás, mégha egész nap ülsz és vegetálsz akkor is átlagban 16-17 óra ébrenlét után jelez a szervezeted hogy lassan tedd magad vízszintesbe és normális esetben minden további nélkül képes vagy elaludni, 24 óra ébrenlét esetén is ugyanúgy jelentkeznek az alvásmegvonás káros élettani hatásai.
Ha tényleg egy normál ciklusban, úgy hogy nem alszol pl. délutánonként éjszaka nem tudsz elaludni akkor ott más a baj. Lehet sok oka, pszichés, alvászavar, más testi probléma, érdemes elgondolkodni rajta hogy mi lehet a baj, mikortól jelentkezett, az alvási nehézségeken kívül vannak-e más bajok is és annak megfelelően segítséget kérni ha nem múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!