Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Barátnőm hétfő reggel lett...

Barátnőm hétfő reggel lett covid pozitív én vasárnap estig vele voltam péntektől, mennyi az esélye hogy én is elkaptam?

Figyelt kérdés
2022. jan. 11. 18:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
50%
2022. jan. 11. 18:21
 2/14 anonim ***** válasza:
Milyen az oltottsági státuszod?
2022. jan. 11. 18:30
 3/14 A kérdező kommentje:
2 szputniyk+ 1pfizer szeptemberben
2022. jan. 11. 18:30
 4/14 A kérdező kommentje:
barátnőm 2 pfizert kapott 2. at kb júniusban enyhék a tünetei csak az orra folyik meg picit fájt a feje de az is elmúlt
2022. jan. 11. 18:32
 5/14 anonim ***** válasza:
Elkaphatod, a tünetek megjelenése előtti 48 órában már fertőzött a beteg. Ilyen oltottsági státusszal ha fertőződnél is jó esélyed van nem kórházba kerülni, különösen fiatalabb életkorban és társbetegség hiányában. Emberek között maszkban járj pl. munkahelyen, ha muszáj bemenned és ne most köszöntsd a nagymamádat 90. születésnapja alkalmából. Tünetek esetén, ill. ha kíváncsi vagy akkor akár tünetmentesen, 4-5 nappal az utolsó találkozás után PCR tesztet végeztess.
2022. jan. 11. 18:36
 6/14 anonim ***** válasza:
Egyébként hány éves vagy? Társbetegség van?
2022. jan. 11. 18:37
 7/14 A kérdező kommentje:
20 éves vagyok, nincs társbetegségem. barátnőm akkor már pénteken fertőző volt, az osztályában szombaton már többen tüneteket mutattak, tehát újév után ha feltételezzük hogy hétfőn kapták el, akkor már 5 nap mulva jöttek a tünetek és kimutatható volt. akkor ha jól számolok holnap reggelre már nekem is kell hogy mutasson valamit a teszt ha van. holnap reggel csinálok egy antigént, az van itthon.
2022. jan. 11. 18:43
 8/14 anonim ***** válasza:
Átlagosan 2-5 nap a lappangási idő, de lehet hosszabb is. Téged a barátnőd fertőzhetett meg a hétvégén, tesztelned inkább csütörtök-péntek felé van értelme. Antigén gyorsteszt lehet álnegatív, különösen omikron esetében, de a semminél jobb. Ha több is van otthon érdemes lehet megcsinálni, különösen ha közösségbe kell menned, de péntek vagy hétvégére én foglalnék egy PCR időpontot, ha megengedheted magadnak.
2022. jan. 11. 18:48
 9/14 anonim ***** válasza:
Ami még fontos, hogy ha tüneteid jelentkeznének akkor egy negatív gyorsteszttel semmiképpen ne elégedj meg, mindenképp végeztess PCR-t.
2022. jan. 11. 18:51
 10/14 A kérdező kommentje:
van itthon több fajta orrba dugós meg nyálas is mindkettőből csinálok egyet remélhetőleg úgy már nem lesz álnegatív meg szerencsére nincs tünetem se szóval remélhetőleg megúszom. a kérdés inkább az hogy barátnőmmel mikor találkozzak legközelebb, ő már 2. kapja el és két oltása is van.
2022. jan. 11. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!