Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Párásító okozhat fullasztó...

Párásító okozhat fullasztó köhögést?

Figyelt kérdés

Kb 2 hete vettem egy xiaomi fertőtlenítős hidegpárásítót. Folyamatosan megy mert a lakásban olyan száraz volt a levegő hogy reggel a szemem nem bírtam kinyitni. Most meg köhögök,fulladok. Valószínű hogy rossz helyen van az éjjeli szekrényen? Okozhat ilyen panaszokat a hidegpára? Jól gondolom hogy olyan mintha folyton a hideg levegőn lennék? Érzem sokszor a pára hűvösségét. Ha odébb tenném,messzebb az ágytól az segítene vajon? Kb 55% a páratartalom amit a készülék mér,ezt tartja szinten,de ugye ez beállítható. Amúgy komfortosan érzem magam a lakásban mióta megy,de elkezdtem nagyon köhögni,éjjel is felkelek rá hogy fulladok. Gyerekkoromban asztma gyanús voltam,de szerintem kinőttem. Kb 2 hónapja voltam tüdőszűrőn,minden negatív ezért a párásítóra tippelek... Hogyan és hova kellene helyezni?

Előre is köszi a normális válaszokat.

2021. dec. 27. 07:17
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld meg, hogy messzebb teszed.

És elég ha 40%-ot tart, az 55-nél (főleg ha a készülék a fűtőtesthez közelebb van) a hidegebb részeken már párakicsapódást fog okozni, annak meg penész lesz a vége.

2021. dec. 27. 07:40
 2/3 anonim ***** válasza:
91%
Ahogy az 1-es írja. Nem kell annyira párásítani. Nekem 40-42%-on már nagyon kellemes, nem szárad ki a szám és orrom éjjel, valamint nem csapódik le a pára, amit mindenképp el akarok kerülni.
2021. dec. 27. 07:54
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha enyhe fokozaton megy a párásító éjszaka, ront vagy javít orr melléküreg gyulladáson? Hátra csorog a váladék, de maga az orrom nem nedves, pont, hogy száraz. Éjszaka dugul az egyik orrlyuk fekvés közben. Nappal kidugul. Fűtés miatt használom a párásítót, meg nehézkesebb légzés miatt.
nov. 21. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!