Miért fáj a derekam ilyen fiatalon? Valamit tudok tenni ellene?
17 éves lány vagyok. Rettentően fáj a derekam, illetve a hátam közepe. Úgy belenyilall a fájdalom, hogy néha ordítani tudnék. Meg nem csak nyilall, hanem folyamatosan fáj is.
Ez lehet a sok görnyedéstől?
Mit csináljak? :/ Hasznos tanácsot elfogadnék.
Kellemes Ünnepeket!
Lehet a gornyedestol/inaktivitastol.
Mozogj kicsit többet, ha nem múlik, akkor orvos.
Lehet a sok görnyedéstől, mozgásszegény életmódtól, de attól is, hogy nem megfelelő széken ülsz.
Nekem középiskolás koromban attól is fájt a hátam, hogy alacsony támlás széken ültem a suliban is és otthon is, akkor vettünk először otthonra magas támlás széket, és segített a problémán. Persze, hosszú távon ez nem elegendő, de egyáltalán nem elhanyagolható, hiszen a megfelelő szék az ülés közbeni tartást segítheti, ez egy munkahelyen is lényeges.
Nem tudom, mennyit és mit szoktál mozogni, de az is lényeges. Nyilván, ha eddig nem mozogtál, nem kezdhetsz egy maratonnal.
Illetve ami még gond lehet, valamilyen sérülés, túlerőltetés, rossz mozdulat, nagy teher rosszul kivitelezett megemelése (akár egy nagyobb adag bevásárlás is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!