Innen bárki bárhogy gyógyult már ki pánikbetegségből, aki meggyógyult hogyan sikerült neki (minden megoldás érdekel)?
Leginkább úgy lehet ebből kigyógyulni, ha feltárod a pánikbetegséget kiváltó trauma mivoltját. Egyéni tapasztalat például:
Édesanyám munkanélküli lett. Mindig tőle függtek az emberek, és haszontalannak érezte magát, így, hogy már nincs ez a függés jelen. Mikor kiment a szabadba pánik tört rá, és emberek közé se tudott menni. Minden szociális interakció pánikba torkollt.
Viszont. Kigyógyult belőle. Évek kellettek mire sikerült. És ezek által sikerült:
Mi, azaz a családja minden esetben támogattuk. Beszéltettük, és foglalkoztunk sokat vele. Beszéltünk sokat az érzelmeiről.
Aztán ki kellet mozdítani a komfortzónájából. Kis sokkterápia. Kis időre emberek közé vittük. De a legmeghatározóbb dolog az volt, hogy a traumát, azaz a munkahely elvesztését felcserélte egy pozitív élménnyel. Talált másik munkahelyet. Neked azt tudom javasolni, hogy mindenképp kutasd fel a saját pánikbetegségednek az eredetét. És próbálj olyan dolgokat csinálni a szeretteid segítségével, és a kontrolluk alatt, amik kimozdítanak a komfortzónádból, és olyan helyzetekbe kényszeríted magad amik előhívják a pánikrohamot. De apránként!!!
Ezzel kicsit szokod azokat a helyzeteket, és addig lesz időd neked is megtalálni a kulcsinformációt amire NEKED szükséged van. Remélem tudtam segíteni picit! És mihamarabbi gyógyulást kívánok, mert tudjuk milyen kellemetlen ez!
7-es
Nekem is van. A "sikerült leküzdenem" az ideiglenes állapot, bármikor kiújulhat a semmiből.
9-es
Ezt legfeljebb életed utolsó napján jelentheted ki, addig semmiképp.
Olvasni itt is bőven, hogy X évig jól voltam, de most megint előjött stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!