Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mi a teendő derékfájás esetén?...

Mi a teendő derékfájás esetén? (Többi lent)

Figyelt kérdés

23 éves lány vagyok és a munkám miatt nagyon sokat kell hajolnom.

99 % ban biztos vagyok hogy emiatt van derékfájásom. A derékfájás inkább reggelente valamint éjjel jelentkezik akkor amikor fekszem a de ha felkelek és elkezdek mozogni a fájdalom azonnal megszűnik. Tudnátok egy tanácsot adni esetleg van valami ötletetek hogy mit lehetne tenni hogy ez a fájdalom megszűnjön? 23 évesn nem hiszem hogy ez normális lenne . Még fiatal vagyok ahhoz hogy ilyen fájdalmaim legyenek. Az idősebb kollégáim akik ugyanazt a munkát végzik amit én nekik nincs derekfájásuk.

( amúgy 57kb vagyok)

2021. dec. 9. 21:06
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem pedig inkább az ágyaddal van baj, ha éjjel jön elő és napközben elmúlik.

A hajolgatás inkább jót tesz a deréknak (kivéve, ha nehéz súlyokat emelsz közben rossz tartásban, de erről nem írtál), alapesetben inkább segíti a derékrész mozgékonyságának megőrzését.

Rossz ágy/matrac viszont igen gyakran okoz ilyen tüneteket, alvás közben rossz helyzetben vagy hosszabb ideig és emiatt kelezketik a fájdalom.

2021. dec. 9. 21:10
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

30évesen énis azt vettem észre,hogy elvagyok egész nap, éjjel jót alszok,de mondjuk hétvegén,ha beteg vagyok és vasárnapra ágyban maradok akkor egészen szerdáig fáj a hátam. Felegyenesedni sem tudok olyan szinten. Rájöttem,hogy az ágy a ludas, valószinüleg túl kemény és kinyírja a derekam,ha 5-6óránál többet fekszem benne

2021. dec. 9. 21:32
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Kettes vagyok, csak sajnos nemlehet szerkeszteni. Szóval egyszer valaki azt a tanácsot adta,hogy az ami elválaszt a földtől az egyik legfontosabb az életedben. Ne sajnáld a pénzt sem cipőre, sem pedig egy jó ágyra, mindkettő hosszútávu befektetés az egészségedbe
2021. dec. 9. 21:34
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj meg napi pár percet áldozni pár torna gyakorlatra és nyújtásra.

Sokat számít,hidd el!

2021. dec. 9. 21:41
 5/10 anonim ***** válasza:

1.) Ha le kell hajolnod valamiért akkor ne derékból emeld fel. Guggolj le mellé, fogd meg, és egyenes derékkal a combod erejét használva emeld.

2.) Erősítsd meg a comb-, fenék-, és alsóhátizmaidat. Guggolj súllyal, csinálj kitörést és hiperhajlítást. Kérj edzői segítséget a gyakorlatok helyes elsajátításához.

3.) Nyújtsál minden nap lefekvés előtt. Ülj le széles terpeszben. A jobb kezedet emeld fel kinyújtva a füled mellé. Ezt a pózt tartva derékból hajolj a bal lábadra és a jobb kezeddel próbáld elérni a bal nagylábujjad. A kezed legyen végig a füled mellett. Tartsd ki legalább 30 másodpercig. A másik oldallal felváltva csináld ezt meg 4-5-ször. Ez a gyakorlat a musculus quadratus lumborum nevű izmot nyújtja, a legtöbb esetben ennek a túlterhelése és befeszülése okozza a derékfájást.

2021. dec. 9. 21:55
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Itt egy kép is a nyújtásról, mert így visszaolvasva nem hiszem, hogy érthető, hogy is kéne csinálni.

[link]

2021. dec. 9. 22:03
 7/10 A kérdező kommentje:

Woooow nagyon szépen köszönöm a sok hasznos választ/ tanácsot.! ❤️

Nem emelek nehéz súlyt. ( ágynenűk ,párnák stb) .

Én azert nem gondoltam hogy az ágyammal lenne baj mivel 2 éve cseréltük ki a matracót és sosem volt gondom . A derékfájás meg egy héttel azután kezdődőtt amiután az új munkámat kezdtem. Ez az első úgymond ,,fizikai’’ munkám . Eddig irodás voltam ami ugye ülőmunka…

2021. dec. 9. 22:55
 8/10 anonim ***** válasza:

A két éves ágy bőven lehet ok, ugyanis a matrac idővel elhasználódik, elveszti a szükséges tartását, szilárdságát, és gerincproblémákat okoz.

Az meg vagy véletlen, hogy most kezdödött, vagy a hajolgatás miatt a gerinced mozgékonyabb lett és a rossz ágyon, rossz tartásban könnyebben elhúzódik.

Az, hogy a gerinced hajlékonyabb, jobb, egészségesebb, mintha nem, de az ágyat/matracot cseréld ki, és ahogy 3-as írja, ne sajnáld rá a szükséges pénzt.

2021. dec. 10. 08:45
 9/10 anonim ***** válasza:
Előző: Azért 2 évente ágyat cserérlni kicsit barokkos túlzás.
2021. dec. 10. 16:38
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem az ágyat, a matracot, föleg, ha eredetileg sem volt túl jó minőség.
2021. dec. 10. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!