Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hány oltást fognak még javasol...

Hány oltást fognak még javasolni a harmadik után?Hányadiknál fog megállni az oltások száma?

Figyelt kérdés

Mikor lesz vége?Meddíg fogunk elmenni?Tízig?Vagy még tovább?Egész hátralevő életünkben oltani fognak?

[link]

2021. nov. 28. 09:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
73%
#9: Ez a statisztika. Itt megtalálod. A második, "Daily New Cases in Hungary" grafikon az. [link] Az első hullám nem is látszik, olyan kevés fertőzött volt. A 2. és a mostani 4. felfutását hasonlítsd össze. Látni fogod mennyivel több fertőzött van most, mint amikor alig volt oltott. (A csúcsot nem kell nézni, az "hazudik", mert a mostani csúcsok azok a hétfői adatokat mutatják, amik 3 nap összességéből adódnak. Ezért van hézag a nagy csúcsok előtt, a hétvégi napokról nincs külön-külön adat.)
2021. nov. 28. 11:12
 12/16 anonim ***** válasza:

#5: Egyetértek. Amúgy nincs az 3%. Tegnap számoltam ki a világ statisztikák alapján azt, hogy egy adott korban hány % esélye van valakinek belehalni. Ilyen görbe sajnos nincsen neten, pedig hasznos szerintem. A számolásnál figyelembe vettem hogy:

- mekkora a teljes lakosságra vetített halálossága a vírusnak (1,9947%)

- a halottak hány %-a tartozik az alap korcsoportokba ( [link] ), ezt folyamatos görbévé alakítottam

- a Föld lakossága hogyan oszlik meg ( [link] ), ezt is görbévé tettem

így megkaptam a következő görbét: [link]

Erről már le lehet olvasni, hogy hány % esélye van belehalni egy X éves embernek ha elkapja. Sajnos ez sem teljesen pontos. Azt nem tudtam belevenni, hogy a fertőzések hogyan oszlanak meg az életkor függvényében. Ha például minden idős ember otthon ülne, soha nem menne ki, akkor a görbém azt mutatná, hogy nem is ennyire veszélyes az idősekre a Covid, közben pedig az, csak ők nem kapták el. Tehát ez most azt az állapotot mutatja, hogy minden korosztályból arányaiban ugyan annyi ember fertőződött meg. Ez valószínűleg nincs így, de pontos adatok nélkül ezt csak képzeletben tudjuk korrigálni. Minden bizonnyal ennél meredekebben emelkedik ez a görbe, az idősebbekre még veszélyesebb mint ahogy mutatja. A fiatalabbakra meg kevésbé veszélyes. 40 éves korig számolhatunk nagyjából 0,12%-os halálozási eséllyel. A 0,2%-ot is csak 55 éves kornál lépi át a görbe. (Visszaszámoltam ellenőrzés képpen, kijön a teljes lakosságra vetített 1,9947% halálozási arány, szóval nincs a görbében hiba, csak az amit említettem. Illetve még talán annyi, hogy 10 éves kor alatt nem biztos hogy pontos, mert onnan nincs konkrét adat.)

2021. nov. 28. 11:36
 13/16 anonim ***** válasza:
50%

#12 vagyok. Az előbb elég sok mindent elírtam.

- Véletlen kitöröltem áthelyezéskor imgur-on a képet. Itt van újra: [link]

- Az első linknél nem azt a képet akartam berakni. Hanem ezt: [link] És itt is csak a "With underlying conditions" oszlopot kell nézni, ez mutatja azoknak a halottaknak a számát, akik ténylegesen a Covid-tól haltak meg (a többiek szervezetésben csak benne volt, de nem volt köze a halálhoz). Az az előbbi kép hibás, hiányzik egy szó a címéből, az "unknown", ugyanis az csak azt mutatja, hogy milyen %-ban haltak meg úgy emberek, hogy nem volt tünetük.

- Nem 1,9947% a tényleges halálozási arány, hanem 1,4891%. Ez az előbbi linkből következik. Ezt kaptam vissza ellenőrzéskor is.

- Idő közben töröltek elölről egy kommentet, így a válaszom a #4-nek ment elsősorban.

2021. nov. 28. 11:59
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

11-es, te nem vagy hülye, csak minket nézel annak. Csalódnod kell: más se hülye! Te valós adatokból úgy vonsz le következtetéseket, hogy az alapvető okon elegánsan tovasiklasz, nevezetesen azon, hogy az első hullám idején masszív lezárások voltak: lélek az ajtón se be, se ki, home office ezerrel, 14 feletti iskolák zárva, rendezvény egy szál se, még a tömegközlekedést se merték használni az emberek.

Ha a külföldi adatokat hasonlítanád össze, amikor is ott nem indították a vírus megérkezését ekkora lezárásokkal, viszont magasabb az oltottság, mint nálunk, mindjárt látszik, hogy számottevően kevesebb lett a halálozás az oltás után még akkor is, ha a mutálódott vírus sokkal fertőzőképesebb.

2021. nov. 28. 12:17
 15/16 Kroms ***** válasza:
Egészen pontosan addig csinálják, amíg hagyod magad. Én nem hagytam, nem is kaptam egyet sem - és nem is fogok soha.
2022. jún. 5. 13:01
 16/16 anonim ***** válasza:
Az influenzaoltást számolod? Vannak oltások, amit a kockázati csoportoknak évente be kell adni. A covid esetében nem tudjuk, hogy ilyen lesz-e, de lehet hogy ilyen lesz. Ebben az esetben, ha 60 felett vagy, és 80 évig élsz, akkor pontosan 22 oltást fogsz kapni. Ha kérsz. Ha nem kérsz, akkor nullát.
2022. jún. 5. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!