Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hogyan szokjak le a körmeim...

Aker kérdése:

Hogyan szokjak le a körmeim körüli bőr piszkálásáról?

Figyelt kérdés

Olyasmi rossz szokás, mint a köröm rágás. Egész nap, amikor nem figyelek oda, unatkozok, vagy stresszes helyzetbe kerülök, piszkálni kezdem a bőrömet. Már tiszta seb az egész.

Viszont most már észreveszem, hogy mikor csinálom, csak a hideg őszi időjárás mellett úgy kiszárad a bőröm, hogy nem hagyom, hogy begyógyuljon és tovább piszkálom.

Minden este zsíros, vitaminos krémmel kenem, viszont korán reggel edzek és aztán indulok suliba, ahol folyamatosan írok és krémes kézzel nem tudom csinálni.

Bármi tanács arra, hogy hogyan csináljam kevesebbet, és mivel kezeljem, hogy gyorsabban gyógyuljon?

2021. nov. 21. 08:47
 1/4 anonim ***** válasza:
Kézzel vagy a dogaiddal piszkalod?
2021. nov. 21. 16:34
 2/4 anonim ***** válasza:
Fogaiddal*
2021. nov. 21. 16:35
 3/4 A kérdező kommentje:

Kézzel

Próbáltam már például, hogy befőttes gumit teszek a csuklómra és azt rántom meg, de (nem esztétikailag, az nem érdekel) az érzés, hogy van egy gyógyulatlan seb a kezemen zavar és rögtön hozzányúlok.

2021. nov. 21. 16:46
 4/4 anonim ***** válasza:
Ugyanez van velem is. Tiszta seb a kéz kezem már, főleg a hüvelykujjaim. Én legvágtam nagyon nagyon rövidre a mutató és középső ujjaim a körömöm, mert mindig azzal a kettővel kapargattam. Így nem tudtam piszkálni, és valahogy leszoktam róla, elfelejtettem. Nem teljesen, de már tök jól meggyógyult.
2021. dec. 22. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!