Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Rettegek, hogy embóliát...

Rettegek, hogy embóliát kapok. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Üdv,

Mostanában nagyon sok ember halt meg a környezetemben tüdőembólia végett, és azóta valamiért folyamat ettől rettegek.. Bedagadt az egyik lábam, és napokig rettegtem/ orvoshoz jártam mert féltem.. Van egy értágulatom, amint valami fájdalmat érzek, már félek hogy embólia.. Ez valami szörnyű.. Mit tehetek ez ellen?? 24 éves vagyok, kb folyamatosan ezen idegeskedem, és ez már nincs rendben.. Minden választ előre is köszönök.

2021. szept. 26. 21:21
 1/9 anonim ***** válasza:
Frontin, Xanax, Seduxen (nem egyszerre, vagy-vagy)
2021. szept. 26. 22:27
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy éve volt mely vénás trombózisom,nem kaptam emboliat. Mai napig verhigitozom,ha nálad is fenn állna a veszély akkor te is kapnál. Mivel írtad,hogy voltál orvosnál,nálad indokolatlan a rettegés. Kissé Hipohondernek tűnsz.
2021. szept. 26. 22:27
 3/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Nem vagyok se pszichológus, se pszichiáter, de azt biztos, hogy így élni nem lehet. Egy betegséget nem amiatt nem fogsz megkapni, mert rettegsz tőle, inkább tegyél meg mindent az egészséges életmód érdekében, ezzel lecsökkentheted ezt a kockázatot.
2021. szept. 26. 22:32
 4/9 anonim ***** válasza:
Bevallom őszintén, 23 eves letemre en is ezektől rettegek. Stroke, agyverzes, embolia, trombozis.. Rettegek. Voltam vervetelen is, nem mutatott ki mutaciot. Megis, minden nap panikrohamok gyötörtek. Nem mondom, hogy csinald amit en, keress fel pszichológust inkabb. En az aspirin protectet választottam, veny nelkul kaphato "verhigito", ugy vagyok vele, hogy nagy bajt csak nem okozhat ha mar veny nelkuli es azota megnyugodtam.. Lehet csak bemeselem, de ez van:)
2021. okt. 12. 00:27
 5/9 A kérdező kommentje:

Utolsó

Tudom milyen, és valami szörnyű.. Örülök, hogy találtál módot amivel nyugtatod magad. :) Nekem ami mostanság sokat segített az a meditáció, citromfű tea(Munka után jobban esik mint egy pohárka sör wow), valamint vettem különböző illóolajakat, és nagyon letudok nyugodni, ha az illatra figyelek( Elterelem a gondolatokat). Kitartást, és jobbulást!! :)

2021. okt. 12. 22:12
 6/9 anonim válasza:
Mióta fiatal egészséges ismerősöm meghalt embóliába azóta minden nap nálam is előjön a rettegés
2021. okt. 13. 15:56
 7/9 anonim ***** válasza:
2 vagyok. Én is fiatal vagyok (25 éves) nekem a terhesség hozta ki. Valami kiváltó ok kell ahoz,hogy trombózist kapjon az ember. Olyan nincs,hogy pl.megyek az úton és hopp trombózist kapok. Értem attól függetlenül a félelmet,de így fölöslegesnek tartom. Minden esetre ezt kezelni kell,örökké nem élhettek rettegésben. Az élet tele van szép dolgokkal is,ne csak a rosszra gondoljatok.
2021. okt. 14. 08:14
 8/9 A kérdező kommentje:

Ugyan ez volt nálam is. :) Egyik napról a másikra meghalt, azóta bennem van..

Örülök, hogy nem lett bajod.. Tudjuk mi is, hogy értelmetlen, de ez nem úgy megy, hogy “Na jó vége”. Viszont már jó úton vagyok, mert egyre ritkábbak az ilyenek. :)

2021. okt. 14. 23:08
 9/9 anonim ***** válasza:
Ne érts félre abszolút meg értem a félelmed, tudom milyen az,amikor valaki fél bizonyos betegségektől. Személy szerint, én emetofóbiás vagyok (hányástól való félelem). Minden nap félek, hogy megtörténhet. Két gyermekem van, eddig a picinél nem fordult elő,de a nagy fiam már jó párszor megijesztet,és sajnos olyankor kényszeresen menekülök,pedig ott kellene lennem. Irtó szar anyának érzem magam emiatt. Igyekszem javítani,de ez hosszú folyamat.
2021. okt. 15. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!