Tartásjavító jó vagy sem?
Tornázom (pilates vagy jóga) és elliptikus traineren is min. heti 2x megyek. Viszont a homeoffice miatt sokszor ülök idétlen pózban. Hiába próbálok figyelni, egy idő után görnyedek.
Sok rosszat hallottam róla (főleg akik nem próbálták), viszont pozitív véleményt is olvastam már. De akkor még elvetettem az ötletet.
Mostanában láttam több focistán (ne nevessetek ki, komoly) és újra elgondolkodtam rajta, hogy veszek. Nem egész napra, csak amikor már szenvedve vagyok a gép előtt, akkor használnám.
Pl. Itt rajta az van vagy más?
Köszönöm a segítséget.
Nos.
Ugye, ha egy izmot nem használsz, annak nem kell annyit teljesítenie és elgyengül.
Noha talán annyit nem gyengülnek meg nem olyan ütemben, de emellé nem is erősödnek. Tehát amíg hordod lesz csak jó a tartásod.
Én elkezdtem erősítő edzést csinálni és egyből jó lett a tartásom.
Én azt mondom inkább, hogy 30 (vagy akár 15) percenként állj fel, keress egy ilyen rutin videót ( pl.: [link] ) és csináld meg.
Mások is ezt ajánlják, hogy 30 percenként álljon fel az ember és csináljon valamit.
A sportolók… esetleg használhatják azért is, hogy edzés/verseny közben javuljon a tartás, de amúgy amikor leveszi erősíti azokat az izmokat.
Ja meg elfelejtettem: esetleg akinek valami problémája van gondolom ott orvosilag alkalmazzák.
Ha neked nincs ilyen problémád, akkor fölösleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!