Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Csípő és gerinc izületi...

Csípő és gerinc izületi problémákra segítség a gyógytorna?

Figyelt kérdés
Ma voltam ortopéd szakorvosnál és Rtg-en is, mert régebben nagyon fájt a gerincem, a derekam, a csípőm pedig még most is fáj és sugárzik lefele a combom és a lábszáram felé a szúrás. 9 hónapja szültem. túlsullyal kezdtem a terhességet és ez alatt is sok kiló jött fel. szülés után már lefogytam 17kg-t. A doki azt mondta, hogy a szülés miatt a csípőizület szétcsúszott, illetve hogy a gerinc csigolyák közötti izület nagyon kevés. Ezen tényleg tud segíteni a gyógytornász? 10x kell mennem és még 3 hónapig itthon kell tornáznom. Ez tényleg segít "vissza növeszteni" az izületeket,illetve, hogy a csípő csigolyámat is helyre tudják tenni? Nekem valahogy nem hihető. a válaszokat előre is köszönöm
2010. aug. 30. 21:13
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

"a gerinc csigolyák közötti izület nagyon kevés" -- ezt nem értem, mi az, hogy kevés? A gerinc a csigolyákból áll.

A fájdalmaidat rövid távon tudnánk enyhíteni gyógymasszázzsal, illetve lehetne csinálni thai masszázst, ami kifejezetten az ízületeket is átmozgatja. Hosszú távon a gyógytorna tűnik jónak, azáltal, hogy megerősíti az ízületet összetartó izmokat. Tehát igen, lehet tőle javulást remélni. Ha a kihasználatlan izmok sorvadásnak indultak, elpuhultak, akkor lehet, hogy már nem tudják úgy összetartani az ízületet; másrészt egy elhanyagolt izom mindig könnyebben tud fájni, mint egy jól karbantartott. Ezek a módszerek kombinálhatóak is (például egy masszázs után a gyógyorna is hatékonyabb lehet).

Gyógymasszőr

2010. aug. 31. 10:17
 2/3 A kérdező kommentje:

szia

köszi a választ. az orvos azt mondta, hogy a csigolyák közötti izület jóval kevesebb, mint hasonló korabelim embereknek én 31 éves vagyok, és hogy ő még ilyet nem látott pályafutásán, pedig már egy idős doki. minél feljeb nézte a rtg-t annál kevesebb az izület. szerinted van erre valami gyógyszer, vagy a gyógytornán kívül még valami megoldás?

2010. aug. 31. 10:50
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem elsősorban a szakorvos véleményére lenne érdemes támaszkodni. Én gyógymasszőr vagyok, gyógyszerekhez, más módszerekhez nem értek, azt tudom, hogy a masszázs csillapítja a fájdalmat, és hatékony kiegészítője a terápiának, de orvosok ritkán szokták javasolni, mert nem ismerik. A masszázs nemcsak a pillanatnyi fájdalom ellen jó, hanem karbantartja az izmokat, és ezzel segít az ízületek működésében és a testtartás javításában is (a testtartás problémái az ilyen jellegű állapotokat tovább rontják, és a hibás testtartást a fájó izom is okozhatja, ezt hívják a fájdalom ördögi körének, amiből egy gyógymasszőr segíthet kilépni. Azt is tudom, hogy a gerincproblémák, hátfájások esetén a gyógytorna és a rendszeres úszás nagyon hatékony segítség.
2010. szept. 1. 07:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!