Csípő és gerinc izületi problémákra segítség a gyógytorna?
Szia!
"a gerinc csigolyák közötti izület nagyon kevés" -- ezt nem értem, mi az, hogy kevés? A gerinc a csigolyákból áll.
A fájdalmaidat rövid távon tudnánk enyhíteni gyógymasszázzsal, illetve lehetne csinálni thai masszázst, ami kifejezetten az ízületeket is átmozgatja. Hosszú távon a gyógytorna tűnik jónak, azáltal, hogy megerősíti az ízületet összetartó izmokat. Tehát igen, lehet tőle javulást remélni. Ha a kihasználatlan izmok sorvadásnak indultak, elpuhultak, akkor lehet, hogy már nem tudják úgy összetartani az ízületet; másrészt egy elhanyagolt izom mindig könnyebben tud fájni, mint egy jól karbantartott. Ezek a módszerek kombinálhatóak is (például egy masszázs után a gyógyorna is hatékonyabb lehet).
Gyógymasszőr
szia
köszi a választ. az orvos azt mondta, hogy a csigolyák közötti izület jóval kevesebb, mint hasonló korabelim embereknek én 31 éves vagyok, és hogy ő még ilyet nem látott pályafutásán, pedig már egy idős doki. minél feljeb nézte a rtg-t annál kevesebb az izület. szerinted van erre valami gyógyszer, vagy a gyógytornán kívül még valami megoldás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!