Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Jól fizető 90%ban irodai,...

Jól fizető 90%ban irodai, ülőmunkát igénylő állást hagyjak ott emiatt?

Figyelt kérdés
Rettenetes, elviselhetetlen hátfájdalommal kűzdök, amióta ezen a munkahelyen dolgozok. Van, hogy járni sem tudok tőle, emiatt többször is voltam táppénzen fél éven belül, mert reggel nem bírtam felvenni a cipőmet sem egyedül. 1-2 nap és helyrejött, de egyre rosszabbnak érzem a helyzetet. Az intenzív fizikai igénybevételt igénylő, jelenlegi munkahelyemhez képest viszont alulfizetett munkakörökben soha nem volt semmi baja a hátamnak, sőt, pedig emelgetni, nagy súlyokat is kellett mozgatni. Anyagilag nem vagyok rászorulva a magas fizetésre, de szeretem ezt a munkát. Viszont a fizikai munkát is szeretem, és a szervezetemnek is sokkal jobb ezek szerint. Mit tennétek a helyemben?

2021. aug. 31. 23:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
71%
Vannak már olyan íróasztalok amit belehet állítani állóra is, így nem kell egész nap ülnöd... kipróbálnám, ha lehet.
2021. aug. 31. 23:06
 2/11 anonim ***** válasza:
Hát en sportolok mellette és el se hinned mennyit gépezek egy nap alatt. 15 éve semmi bajom
2021. szept. 1. 05:15
 3/11 anonim ***** válasza:
Rendes tartas megvan?
2021. szept. 1. 05:15
 4/11 anonim ***** válasza:
Sport, masszázs... Ez esetleg nem játszik?
2021. szept. 1. 05:51
 5/11 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy pont a korábbi súlyemelgetéstől van...
2021. szept. 1. 21:35
 6/11 A kérdező kommentje:
Attól biztosan nem. Az üléstől és az ülőmunkával járó tespedtségtől van szerintem. Erre az álló valamire én is gondoltam már, de ez is egy kényszertartás, csak másmilyen. Meg elég komikusan is néz ki. Nem hiszem, hogy bevállalnám a jelenlegi munkakörömben. Egyébként korábban sem emelgettem elképzelhetetlenül nagy súlyokat rendszeresen, csak max 15-20 kg tömeget, és azt is a megfelelő mozdulatsorral. Viszont ezt napi szinten legalább 10-25 alkalommal csináltam. Nem volt soha semmi baja a hátamnak ettől. Most viszont kb rokkantnak érzem magam, és nagyon hiányzik a fizikai erőkifejtés a szervezetemnek, az a fajta igénybevétel, amit reggeltől estig végzek, és nem az ücsörgéssel töltött munkaidő kompenzálása végett, rohamtempóban. Masszázs meg sport az plusz költség és extra idő, így ha ebből a szenmpontból kalkulálok, akkor nagyon nem éri meg ez a munkahely a valamivel több fizetés fejében.
2021. szept. 1. 22:05
 7/11 anonim ***** válasza:

Mindenek előtt talán egy orvossal kéne megbeszélni, nem magad diagnosztizálni és neked feltalálni a spanyol viaszt.

Ha "Az üléstől és az ülőmunkával járó tespedtségtől van", akkor talán ne tespedj, hanem az ülőmunka mellett mozogj, sportolj, amivel ellensúlyozod a munkahelyi "kényszer tartást".

Létezik egy rakás féle támla nélküli szék, gumi labda, sok féle tartás javítást célzó irányzat van. Hogy melyik mennyire hatásos, arról megoszlanak a vélemények, illetve eltérnek az egyéni tapasztalatok. Valószínűleg egyénileg is eltér, hogy kinek milyen megoldás válik be.

Az elég valószínű, hogy a munkahelyi székedet legalább kísérletként érdemes lecserélni valami más, jobb tartást segítő ülő alkalmatosságra.

Egy rakás munkahelyen dolgoznak gumi labdán, támla nélküli székkel és álló asztallal is. Egyáltalán nem komikus egyik sem, csak annak, aki nem látott még ilyet.

Különleges asztal sem feltétlenül szükséges hozzá. Egy kis kreativitással akár normál asztalon is pillanatok alatt megemelhetők a dolgok (dobozokat, könyveket teszel alájuk), hogy kényelmesebben lehessen dolgozni - persze egy kimondottan erre kialakított asztal praktikusabb, egyszerűbb lehet. Főleg, ha 1-2 mozdulat váltani a két állás között. Az se mindegy persze, hogy csak egy laptopot kell megemelni (erre önmagában is léteznek kis asztalok, tartók), vagy monitort, billentyűzetet, egeret, stb. Utóbbi körülményesebb lehet, ha nem az egész asztal emelhető.

Modernebb munkahelyeken talpat stimuláló domború mintás szőnyeg, vagy akár futópad is lehet az asztal mellett, hogy komolyanban mozogj munka közben. Egy csomó munkahelyen pl. támogatják, hogy munka közben kisebb szüneteket tartsanak az emberek. Van ahol van kondi terem súlyokkal, gépekkel. A mozgás a vérkeringésnek is segít, serkenti az agyat, jobban megy a munka tőle - és a tartásnak, hátfájás ellen is segít.

Ha "elég komikusan néz ki" ezért "Nem hiszem, hogy bevállalnám a jelenlegi munkakörömben" akkor bizony nem fáj még eléggé a hátad, folytasd csak így tovább! Majd ha már eléggé fog fájni, akkor újra gondolod, hogy mennyit számít a látvány...

2021. szept. 2. 14:40
 8/11 anonim ***** válasza:
Elviselhetetlen hátfájdalomnak komolyabb oka van annál, mintsem hogy gumilabdákkal lehessen gyógyítani. Azért nem ordít 2 millió irodista a hátfájdalomtól.
2021. szept. 2. 16:41
 9/11 A kérdező kommentje:

Ha "Az üléstől és az ülőmunkával járó tespedtségtől van", akkor talán ne tespedj, hanem az ülőmunka mellett mozogj, sportolj, amivel ellensúlyozod a munkahelyi "kényszer tartást".

Írtam, hogy nem megoldás a 8 óra ücsorgés rohamszerű bepótlása egy konditermes edzéssel, hanem egy baromság. Gépen dolgozni minden, csak nem egészséges, a gumilabdás, állva dolgozás meg egyéb hókuszpókuszok csak a lelkiismereted megnyugtatására valók. Az ülőmunka maga a tespedés, ha 8 órát eltespedsz egy napból, azon nincs mit ellensúlyozni sporttal. Vagy bármivel.Akármit is csinálsz munkaidő után, akkor is seggen ültél 8 kőkemény órát.

"Azért nem ordít 2 millió irodista a hátfájdalomtól."

Sokan szedik a fájdalomcsillapítókat. Meg kenegetik a hátukat magas hatóanyagtartalmú diklofenákos vackokkal.50 fölött pedig minden második ismerősöm gerincsérvvel műtötték. Tehát egy nagyon általános problémáról beszélünk. Maximum te nem látod.

2021. szept. 2. 22:36
 10/11 anonim ***** válasza:
Akkor biztos én vagyok rosszul összerakva, hogy 51 évesen 25 éve napi 8 órát ülve nem fáj a hátam. Igaz nem is emelgettem elötte semmit évekig.
2021. szept. 3. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!