Állandó fejfájás! Mi lehet az oka?
Figyelt kérdés
Mostanában rengeteget fáj a fejem, van amikor már úgy kelek fel. Borzalmasan unalmas már. Elég alacsony a fájdalomküszöböm, így lehet, hogy én reagálom túl, de tényleg fáj. Nagyon félek, hogy agydaganat vagy hasonló dolog van a háttérben... Pánikbeteg vagyok, Frontint szedek alkalmanként, illetve savra Esomeprazolt és fogamzásgátlót. Régóta fejfájós vagyok, de azt vettem észre minden időjárásváltozásnál, stresszhelyzetnél borzalmas. Néha semmi gyógyszer nem segít, néha a Quarelin segít (koffeint nem fogyasztok, mert az fokozza a pánikrohamaim kialakulásának esélyét, de ebben a gyógyszerben segít mégis, mert még a Flektor sem vette ki..) Csomószor rohangáltam ügyeletre mert csak Nospa+Algopiryn injekció mulasztotta el. Nem erős fájás, inkább lüktető, mozgásra fokozódó, néha tompa, és mindig másik oldalon fáj, néha mindkét halántékomnál érzem. Dohányzom. Aluszékony vagyok, de azt betudom a Frontin mellékhatásának. Néha túl sokat, máskor túl keveset alszom, mindkettő helyzetben fejfájással ébredek. Enni eszek, inni iszok, bár lehet nem eleget. Egyik szemem gyengébb, de elvileg nem igényel még szemüveget. Félek, mi bajom lehet? Másnak is fáj a feje gyakran? Fiatal lány vagyok, és nagyon félek, hogy valami komoly baj van... Kérek majd beutalót a dokitól, de nem egyből fogok rákerülni az tuti (ha kapok egyáltalán, mert gyakran nem vesznek komolyan, mindent a pánikomra fognak...) Ugye nem lehet nagy baj?2021. júl. 25. 12:21
1/12 A kérdező kommentje:
Ráadásul annyit hozzátennék, más tünetem nincs: nem hányok, stb. Csak fáj. Persze néha már annyira beleunok vagy ráparázok hogy beképzelek tüneteket, de eddig még más idegrendszeri tünet nem jelentkezett. Régen is fejfájós voltam, de nem rémlik, hogy heti több nap is fájt volna. Persze vannak időszakok, pl. télen sosem vettem észre hogy fájt volna hónapokig csak 1-2x, most viszont nagyon gyakran. Aggódom...
2021. júl. 25. 12:24
2/12 anonim válasza:
Ennyi és ilyen gyógyszerektől mindenkinek mindene fájna.
3/12 anonim válasza:
Ne dohányozz és rendszeresen igyál eleget (óránként vagy ilyesmi, ne egyszerre akard bepótolni, amikor észreveszed, hogy már megint túl keveset iszol), plusz menj el a szemészetre.
4/12 A kérdező kommentje:
Dohányzásról majd megpróbálok leszokni mindenképp, csak stresszhelyzetekben nem egyszerű.
Megpróbálok többet inni.
Az elsőnek: sajnálom, de ezzel a válasszal nem tudok nagyon mit kezdeni. Savlekötőnek nem hinném hogy lenne köze a fejfájáshoz, Frontinnak esetleg, de elvileg ahányszor csak mérték rendben van a vérnyomásom. Illetve voltam idén vérvételen is, ott is minden oké volt, semmi gyulladás, semmi vitaminhiány, vashiány. A fogamzásgátlónak szintén lehet köze hozzá, sok ideje szedem már, de tartós kapcsolatban élek, és nem szeretnék még terhes lenni, a többi védekezési mód pedig nem nagyon jön be.
2021. júl. 25. 12:53
5/12 A kérdező kommentje:
Mások is szedik, mégsem fáj a fejük. Néha este fáj, alvástól elmúlik, néha reggel úgy kelek már eleve. Most pl. voltam szoliba, és segített. Vitamint is szedek. Nem tudom, csak ne legyen nagy gond...
2021. júl. 25. 12:54
6/12 A kérdező kommentje:
Ja és elég egészségesen étkezek, nem eszek össze minden szart, mozgok rendszeresen (bár ebben a melegben nem igazán tudok edzeni, de mindenképp folytatni akarom). Nehezen bírom a meleget.
2021. júl. 25. 12:56
7/12 anonim válasza:
Ha budapesti vagy kérj beutalót fejfájásamulanciára vagy neurológushoz! Egész életemben szenvedtem, de ezeken a helyeken kivizsgálnak.
8/12 A kérdező kommentje:
Sajnos vidéki. És megoldódott a gond? Hogyan, mitől volt?
2021. júl. 25. 13:04
9/12 A kérdező kommentje:
Még amire gondolok, az a kocsiban a klíma. Illetve a munkahelyen, házban is kapom. Az orrom is dugul minden nap, de nem köhögök, nem vagyok náthás. Még valami arcüreg probléma is okozhat ilyet, nem? Esetleg fogászati probléma, bár ha fáj a fogam akkor az fáj, nem a fejem. Több ötletem nincs, próbálom elkerülni a migrént okozó tényezőket (füstölt sajtok, csoki, stb). Ja és menstruáció előtt, közben és néha még utána is pár napig szinte garantáltan fáj. Hormonális problémára is gyanakodtam, de a nőgyógyászom szerint nem a gyógyszer okozza a gondokat... A pajzmirigyem nézték, az rendben van teljesen.
2021. júl. 25. 13:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!