Szörnyen magányos vagyok, néha úgy érzem, depressziós is. Valószínűleg azért, mert maximalista és örökké elégedetlen vagyok. Miért?
Önbizalomhiány. Az, hogy inkább te vetsz véget a kapcsolatotoknak azért, hogy nehogy ők dobjanak, tipikus.
Felettébb különös, ha képzett pszichológus ezt nem látja át, hacsak nem te nem fejtetted ki a problémádat legalább csak annyira, mint most itt. Erre nem lehet azt mondani, hogy nincs veled baj. Miféle pszichológusok voltak azok?
Az ok nyilván a gyerekkorodban keresendő, a szüleid is maximalisták voltak és nem dicsértek. Ha dicsértek volna, meg tudnád magadat is dicsérni. De ha már idáig eljutottál, ezt lehet tudatosan gyakorolni. Tudomásul venni, hogy ezt így mondtam, azt meg úgy csináltam, és kész, olyan, amilyen, senki sem tökéletes. El kell hinned, hogy nem kell tökéletesnek lenned. Kötelező irodalom Almási Kitti: Bátran élni, meg minden más is tőle, youtube előadások is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!