Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Indokolt a CT vizsgálat?

Indokolt a CT vizsgálat?

Figyelt kérdés

Felmerült a limfóma gyanú nálam, már több vizsgálatot is elvégeztek, az ágyékomban több 10-15 mm-s nyirokcsomó van, illetve a nyakamban is van pár 10 mm alatti, ezek elvileg nem tûnnek patológiásnak, illetve hasi UH-n lépnagyobbodást találtak, ami kb. 3 hete áll fent. Több vírusra megnézték, hogy mi okozza, de mindegyik negatív lett.

Továbbá vannak B tüneteim (9-10 kg fogyás 2 hónap alatt jó étvágy mellett), pár éjszaka csuromvízesre izzadtam.

Alapvetôen egy nap van, hogy jobban érzem magam, de van, hogy fáj a mellkasom, vagy a hasam, de ezek nem folyamatosak.

Hasi UH-m már volt, illetve egy mellkas röntgen 2 hónapja, ezután jelentkeztek a tünetek. Volt olyan nap, amikor gyengének éreztem magam, de ez nem annyira jellemzô, illetve csontfájdalmam, ízületi fájdalmam nincs.

Vérképem teljesen rendben van, több is volt az elmúlt idôszakban. Fehérvérsejt emelkedés volt, de jelenleg rendben van az is.

Most natív és kontrasztanyagos vizsgálatra kaptam beutalót mellkas és hasi CT-re limfója gyanúja miatt, viszont utána néztem, és ennek azért elég nagy a sugárdózisa. Ez lenne az elsô CT-m életemben.

Aggódnom kellene, vagy nyugodjak meg, menjünk biztosra?

2021. jún. 9. 12:05
 1/5 A kérdező kommentje:
Ja és a korom: fiatal vagyok még, 26 éves.
2021. jún. 9. 12:06
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ma már ez egy elfogadott és alapos képalkotó eljárás. Én sose gondolkodtam ha küldtek.
2021. jún. 9. 12:07
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Több ezer embernek csinálnak naponta CT-t. Azért annyit megér egy ekkora sugárdózis, hogy kizárják a limfóma gyanúját. Nem véletlenül adtak neked beutalót, CT-t akkor kérnek, ha valóban indokolt...
2021. jún. 9. 12:15
 4/5 anonim ***** válasza:
Mindenképpen menj el! Egy kezeletlen limfóma hamarabb elvisz, mint ennek a sugárdózisnak a sokszorosa.
2021. jún. 9. 13:54
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem volt már egypár ctm, most nemsokára lesz a következő, de a jelenlegi betegségem halálosabb, mint a sugárdózis.
2021. jún. 9. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!