Normálisnak tekinthető az alábbi pulzusok?
Ha fekszem az ágyban nyugalomban 70-80 közötti szokott lenni a pulzusom, amikor felülök akkor 90-100-ra felmegy, míg ha elkezdek sétálni a lakásban akkor 110-120 körül szokott mozogni.
Néha van szapora szívverésem, ilyenkor akár 140-re is felmegy enyhe mozgás közben, nyugodt állapotban 100 szokott lenni a max. (amikor érzem a szapora szívverést)
Éjszaka 50-60 körül van általában.
Már többször voltam kardiológián. EKG mindig rendben volt. Átlagpulzusom 24 órás mérésen 95 volt.
Egészséges életmódot, sok mozgást javasoltak.
Elhízás? Tüdőkapacitás elégtelensége? Egészségtelen kaják?
Ha egy is igaz, akkor bőven van min változtatni. Ha meg az orvos megmondta, mit csinálj, miért nem csinálod? Nyilván nem azért mondta, mert normális értékek...
Ezesetben ne haragudj a stílusomért, azt hittem, hogy te is csak várod hogy az egészség az öledbe pottyanjon😅
A gyógyszer mindig az oki kezelés, és ha kezeli is a rosszat, jön vele más baj előbb-utóbb. Jó lenne kitalálni, mi a problémád forrása, mert csak akkor tudsz elkezdeni dolgozni rajta. Lehet egy szívultrahang is kéne, illetve teljes tüdő-kivizsgálás.
Igen, én is gondoltam rá.
Igazából a vérnyomásom is olyan, hogy 4-5 napig teljesen jó (120-130 a szisztolé, 80-85 a diasztole), aztán hirtelen egyik nap felugrik, eddig a max 150/100 volt. Ez is 1 hónapja jelentkezik.
A pulzusommal is ugye hasonló a helyzet, bár azt hallottam, hogy nyugalmi helyzetben 90-ig még rendben van a pulzus.
El fogok menni szívultrahangra is, kaptam dokitól ugye béta-blokkolót meg vérnyomás csökkentőt is, de ha be veszem, akkor is néha kiugrik. Lehet, hogy a stressz is okozza.
Az a 90 szerintem nagyon nincs rendben nyugalminak, hosszú távon pláne nem. Nekem alacsony a vérnyomásom, és emiatt van hogy felmegy 80-90-re, és azt azért megérzem rendesen.
Jólvan helyes. Addig menj, míg nem tudják megmondani, hogy mi a baj.
Viszont a stresszt mindenképp kéne csökkenteni, mert annak nagyon nagy szerepe van az ilyen dolgokban.
elektrolit háztartás: kálium nátrium arány
magnézium (!?)
Kálium, nátrium rendben volt vérképen.
Magnéziumot nem néztek, de szedek magnéziumot.
A 100 ütés/ perc feletti pulzus tachycardiát jelent. Egyes szakirodalmak szerint a 80 feletti is magas, de gyakorlatban 60-100/perc között számítjuk normálisnak, sportolóknál elfogadottabb az alacsonyabb pulzusszám is, mint a 60.
Nekem hosszú évek óta 90-105 között mozog a nyugalmim, sajnos vagy nem sajnos. Voltam én is mindenhol, nekem is írták béta-blokkolókat, miegymást, mert néha feljebb is ment ez az érték. Más orvos szerint ez teljesen normális, nem minden embernek az a normális, amit a tankönyvek írnak. Kivizsgáltak, nem volt eltérés, úgy tűnik, én ezen a magasabb frekvencián vagyok stabil. :D
Ha teheted, nézesd magad évente/kétévente kardiológián is, meg a veséidet is nézzék meg, de ha nem vagy rosszul, rosszabbul, valószínűleg rendben leszel így is. Egyébként a sport tényleg segít(ene nekem is), meg valami rendszer sem árt az embernek, illetve jobb stresszkezelés. Én is dolgozom rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!