Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Állandóan fázok, lila karikáim...

Állandóan fázok, lila karikáim vannak, lefogytam. Mi lehet velem?

Figyelt kérdés
Régen is fáztam, de az utóbbi időben ez már átment a nemnormális kategóriába. Amíg mások pólóban/pulcsiban is jól elvannak, addig én melegítőmadrág pulcsi hoszúujjú-ba beöltözve is már majdnem fázok. Állandóan jéghidegek a végtagjaim, tűzforró vízzel zuhanyzok. Étvágyam eléggé ingadozó, van, hogy nagyon jót eszek, és jól is érzem magam utána, de van, hogy kis és normális mennyiség elfogyasztása után teljesen telinek érzem magam, fáj a hasam, mintha rengeteget ettem volna.Állandóan fáradt vagyok. Nemrég sajnos tudatosan nem ettem ezzel küzdök, de mostmár a menstruációm is kimaradt, harmadik hónapja. Négy kilót fogytam. Mi lehet velem?

2021. ápr. 27. 14:18
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha tudatosan nem ettél, akkor sajnos valószínűleg ez ennek a hatása, illetve lehetséges hogy még egy kis vashiányt is szereztél hozzá, vérvételre menj el mindenképp. Milyen magas, hány kiló és mennyi idős, és milyen nemű vagy?
2021. ápr. 27. 14:22
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, írtad hogy kimaradt a menstruációd, nyilván nő vagy :D
2021. ápr. 27. 14:22
 3/15 A kérdező kommentje:
155 centi vagyok és 40-41 kiló
2021. ápr. 27. 14:44
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Bassz, akkor azért fázol, mert 40kg vagy.

Ezen nincs mit agyalni.

Ha nem szedsz fel pár kg-t, fázni is fogsz.

Ismerek én is egy-két anorexiás nőt. Ők is állandóan túl vannak öltözve. Hát persze, ha nincs rajta zsír... Mi melegítene?

40kg-san már az izmaidat emészted fel, tehát nemcsak zsír, hanem hús se lesz rajtad.

2021. ápr. 27. 14:54
 5/15 anonim ***** válasza:

A menstruációd is azért maradt el, mert a tested vészmódba kapcsolt.

A menzeszhez kell minimális zsír a testben. Különben nem vagy alkalmas arra, hogy kihordj egy gyermeket. Ezért elmarad a menstruáció.

2021. ápr. 27. 14:56
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Egy endokrinológussal vedd fel a kapcsolatot, zárjuk ki a pajzsmirigy problémát. Étvágytalanság, fáradtság fázás. Lehet ez az okozó.
2021. ápr. 27. 15:10
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Kivizsgáltatnám magam, teljes vérkép, vitamin, ásványianyag telitettség, hiány kivizsgálása. Ezek az alapok.
2021. ápr. 27. 15:21
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Hogy csodálkozhatsz hogy fogytál 4 kilót ha nem eszel? Komolyan kérdezem nem bántanak akarlak csak kíváncsi vagyok. Normálisnak érzed ezt a sújt?

Amúgy háziorvosnál kérhetsz egy terjes vérképet amiben nézik a vasat és pajzsmirigy is. Az orvos írhat fel vasat, olcsóbb lesz mintha a nélkül vennéd. E mellé multivitamint is kellene szedned. Fontos hogy a zsírban oldódó vitaminok mellé enni kell valamennyit különben nem fog felszívódni.

2021. ápr. 27. 15:58
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy autoimmun folyamat. Sürgősen vizsgáltasd ki magad (ne állj meg az első tanácstalanul széttárt karú dokinál), mert komolyabb pofonok fogják jelezni, hogy valamit kurvára nem jól csinálsz az étkezéseddel kapcsolatban.
2021. ápr. 27. 16:38
 10/15 Senior Séf ***** válasza:
100%

Régi kérdés, de vesézzük ki. Valóban autoimmun folyamatról beszélünk. A test energiaközpontja a mellévesékben található. Ma szinte minden felnőtt (és sajnos egyre több gyerek) rejtett gluténérzékenységben szenved. A glutén leradírozza a vékonybél faláról a bélbaktériumok által épített és karbantartott nyálkaréteget, így parányi lyukak keletkeznek, amelyeken keresztül emésztetlen fehérjemolekulák kerülnek át a véráramba. Az immunrendszer a testidegen fehérjékre van kihegyezve tehát minden étkezés egy inzultus neki, amitől támadásba kell lendülnie. Már ez is rengeteg energiát elvesz, de itt még nem áll meg a történet. A glutén (mint a neve is mutatja) egyfajta ragasztó. 50 éve még csirizként használtuk az iskolában. Ez a ragasztó előszeretettel tapad meg a mellékveséken (mint a kazein a pajzsmirigyen), és amikor az immunrendszer támadásba lendül, a molekuláris mimikri miatt nem tudja megkülönböztetni, melyik a glutén, melyik a mellékvese, és a végén már utóbbit is támadja.

És itt valóban nincs vége, hiszen a mellékvese szentháromságot képez a pajzsmiriggyel és az agyalapi miriggyel. Ha valamelyik sérül, mindet magával rántja, súlyos hormonális diszfunkciót okozva.

2021. máj. 11. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!