Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hozzá kell szoknom, hogy...

Hozzá kell szoknom, hogy migrénes lettem?

Figyelt kérdés
Negyvenegy éves vagyok. Mindig is voltak fejfájós napjaim, de csak úgy havi egy-két alkalommal. Az utóbbi fél évben ez heti egy-két alkalomra sűrűsödött. Másokkal történt ilyen, mi a tapasztalat?
2021. ápr. 10. 15:14
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem mindegy, hogy migrén vagy fejfájás. Mindkét esetben amúgy neurológushoz kell fordulni. Igen, így jártam, életem folyamán többször is.
2021. ápr. 10. 16:10
 2/8 A kérdező kommentje:
Nagyon sok orvosnál voltam, neurológus (+MRI), szemész, reuma, fogorvos, pszichiáter, stb. Igazság szerint nem nagyon tudják, hogy mitől van. Az endokrinológus van még vissza, csak folyton tolják az időpontot.
2021. ápr. 10. 16:29
 3/8 anonim ***** válasza:
Igen, arra utaltam, hogy életem folyamán többször is voltak ilyen periódusaim, hogy volt, hogy megoldódott ( pszichoterápia) és volt hogy sose derült ki mitől fáj havi 25 napon, plusz a migrén. Most pedig 5 hónapig antidepresszánst kaptam és elmúlt. A migrént pedig esélytelen megoldani, marad a rohamoldó.
2021. ápr. 10. 16:33
 4/8 A kérdező kommentje:
Ja, tényleg, pszichiáter mondta, hogy van, akinél az antidepresszáns segít a fejfájásán. Csak annak meg más mellékhatásai vannak.
2021. ápr. 10. 16:35
 5/8 anonim ***** válasza:
Erről hosszan tudnék mesélni, de most amit kaptam ( Anafranil) pici adagban semmit nem okozott.
2021. ápr. 10. 16:39
 6/8 A kérdező kommentje:

Az én pszichiáterem mindig azt mondja, hogy a kis adag semmit nem ér, meg egyébként is sakk matt, mert elfogytak a részemre felírható gyógyszerek, teszem hozzá, az Anafranilról még nem is hallottam, ezt sosem ajánlotta. Igazából pszichiátert kellene váltanom, mert lassan úgy érzem, hogy ő a páciens, és én az orvos. Erre a külön kérdést terveztem, csak még nem szántam rá magamat. Egészen elképesztő, amit a pszichiáter művel velem. Na jó, leírom ide is, lehet, hogy ettől még lesz egy külön kérdés is neki.

Velem ez a helyzet:

szedek gyógyszert - nem szedek gyógyszer

órákig nem tudok elaludni - öt perc alatt elalszom, legkésőbb 22 órakor

ha elaludtam, délután kettőig nem tudok felkelni - reggel hatkor kelek, frissen

90 kilós disznóra hízom - 73 kilót konstans tartom

kezelhetetlen bőrbetegségekkel küzdöm - rejtélyes módon megszűnnek a bőrbetegségek

három naponta járok vécére - naponta van székletem

Ezen egyértelmű jelek ellenére a pszichiáter szerint mindezeket nem a mellékhatások okozzák. Akkor biztos csak véletlen, hogy azonnal lefogyok gyógyszer nélkül, normálisan alszom, megszűnnek az allergiás reakciók, stb. Egyébként a pszichológus, aki szintén kezd a kretén irányába elmenni, szokta olvasni a Gyakorit, ha látja ezt, akkor üzenem neki, hogy "Helló!".

Egyszerűen nem értem, hogy miért köti a pszichiáter az ebet a karóhoz. Arra tudok csak gondolni, hogy szakmai hiúságból nem ismeri el, hogy elbaltázta a gyógyszerezésemet.

2021. ápr. 10. 17:07
 7/8 anonim ***** válasza:
Sürgősen hagyd el a gyógyszert, és a dokit is! S a biztonság kedvéért hagyd ki az étrendedből a glutént. Négy éve a Nemzetközi Cöliákia Kongresszus (f)-elismerte a rejtett gluténérzékenységet, ami szintén nagy játékos a migrén terén.
2021. ápr. 10. 18:14
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi.
2021. ápr. 17. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!