Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Lehetek még valaha józan?

Lehetek még valaha józan?

Figyelt kérdés

Az a baj, hogy az elmúlt 8 évemben max. 1 hónapot voltam teljesen józan. 15 évesen elkezdtem dohányozni és inni elég keményen, ez tartott kb. 4 évig, majd áttértem a fűre, ez már 4 éve tart. A legnagyobb probléma, hogy elég sikeres vagyok még így is, így nem látom értelmét az abbahagyásnak.

Bármiféle kábítószer nélkül teljesen elviselhetetlen vagyok, ilyen voltam azelőtt is, mikor nem használtam a szereket. Ha teljesen józan az eszem, bárkit hátbaszúrok egy késsel, lopok, csalok, egyedül a fű az, ami picit lenyugtat. Itt viszont féltem a kognitív funkcióimat, valószínűleg romlani fognak.

Nem szeretnék megbántani több embert, sem átverni, sem ellopni mások ötleteit, majd abból pénzt csinálni. Ettől függetlenül elbutulni sem szeretnék a fűtől. Mit csináljak?

2021. márc. 11. 00:21
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
46%
Mintha én írtam volna ki a kérdést. Napi 1 joint belefér szerintem ha végképp nem tudod elhagyni
2021. márc. 11. 00:50
 12/13 anonim ***** válasza:
0%
Amit most te csinálsz azt úgy hívják, hogy áldozat mentalitás (angolul szoktam hallani, de fordítása ez). A lényege az, hogy magadat egy tehetetlen pozícióba teszed, mintha a saját életed, tetteid nem te irányítanád, hanem ezek a te akaratodon kívüleső dolgok lennének, így nem kell értük felelősséget vállalnod. De nyilván ez csak egy illúzió, amivel könnyíted a magad életét,mert így kényelmesebb. Valójában tudnál a függőség ellen is tenni elhatározással, meg a személyiségeddel is tudnál mit kezdeni. A lényeg, hogy te irányítod a sorsod. De amúgy a fű szerintem még nem ördögtől való, szóval ha minden mást leteszel az még nem annyira vészes ha marad.
2021. márc. 11. 00:50
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszi, srácok! Jelenleg csak füvet használok, illetve havonta max. 2 alkalommal hallucinogéneket. Utóbbit nem szeretném letenni, mert ezzel fejlesztem magam. A dohányzás is megmarad, azt is szeretem, meg már totál függő is vagyok, szóval meg sem próbálom letenni.

12

Jaja, én is ilyesmire gondoltam, csak nem tudom, hogy a személyiségemet hogyan változtassam meg. Ha humánus leszek, akkor lőttek az eddig elért sikereimnek + fejlődésnek.

2021. márc. 11. 00:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!