Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Van okom aggódni, vagy valóban...

Van okom aggódni, vagy valóban hipochonder vagyok?

Figyelt kérdés

Üdv!

Próbálom röviden, tömören.

Nyáron kezdődött tavaly. Valószínű lett egy gyomorrontásom, vagy beszedtem valami fertőzést, mert pár napig laza székletem volt, de nem hasmenésem, sok bélgázom is volt. Mikor már több napja tartott sajnos rákerestem pár dologra és nagyon ijesztő dolgokat láttam, valamiért úgy gondoltam, nekem krónikus hasmenésem van, ha ez nem múlik. Elmentem háziorvoshoz, aki ételérzékenységre gyanakodott, mert azt mondtam neki hol jobb, hol laza a széklet. De teljes parában voltam. Elmentem ilyen IgG vizsgálatra, ahol kijött a tejfehérje érzékenység. Diéta+sok probiotikum lassan helyrepofozott, DE mindig figyeltem a székletem.

Ez már pár hónapja így jó volt, elvétve volt pl menzesz idején furább csak a hasam.. Voltam gasztrón, ahol teljes vérképet csináltak, pajzsmirigy, gluténérzékenység stb.negatív lett. Azt mondták már vezethetem a tejet is vissza.

Majd 2 hete történt, hogy lett egy hasmenésem reggel, de csak egy, semmi több, utána csak ilyen nyák ürült 1 napig, de ami totál rám hozta a frászt, hogy ha szemügyre vettem - amúgy biztos nem vettem volna észre - volt benne egy pici élénkpiros csík. Ez többet nem jelentkezett utána, láttam már egyszer ilyet jópár hónapja miután elég sok szotyit ettem, de akkor tesómnak is olyan volt tőle utána, tehát arra jutottunk, felkarcolt minket kifele menet. De ettől aztán totális pánikba estem, mire anyám és mindenki körülöttem azt mondta ez már nem normális, hipochonder vagyok, mert válogatom mit eszek, betegesen félek szerintük és ilyen bárkivel előfordul.

Szüleim már azt mondták, hogy lehet szakemberhez kell forduljak, ha ennyire félek betegségektől, mert szerintük attól mehet a hasam is, ha stresszelek.

Ti mit gondoltok a leírtak alapján? Bocsi, ha kicsit sok infó így egyben, próbáltam tömör lenni. Tényleg én tolom túl?

2021. márc. 2. 20:03
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
ha úgy érzed hogy kezdi átvenni az irányítást az életed felett, akkor menj pszichológushoz. nem normális paranoiában élni a mindennapjaidat
2021. márc. 2. 20:40
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Igen, van okod aggódni, ez hipochondria. A problémák mindig ott kezdődnek mikor a neten rákeres az ember a tünetekre. Ezzel kelsz, ezzel fekszel, ezen kattog az agyad, tudatosan és tudat alatt is. A tudomány pedig tisztában van vele, hogy a szervezet képes olyan tüneteket produkálni, amiket az agy “gondol”.
2021. márc. 2. 21:47
 3/3 A kérdező kommentje:

Azta.. eddig is tudtam, hogy volt rá hajlamom, de az emésztésemmel kapcsolatban soha nem voltak aggályaim, imádtam enni stb. régebben a szorongásos tüneteimre gondoltam, hogy szívbeteg lehetek, az lecsengett és most ez van.. krónikus gyulladás, rák és társai..

Szüleim akkor is mondták hogy túlzok, de ettől kezdenek besokkalni és valahol tudom, hogy igazuk lehet. Párom maximálisan mellettem áll mindenben, de ő is emiatt aggódik értem, nem bánt meg vele, csak szerinte egyből a legrosszabb eshetőségekre gondolok, más nem foglalkozik ennyire magával. Érdekes általában ha velem van, jobban vagyok, mert valszeg nem figyelek erre, elvonja a figyelmem. Ez a kulcs nálam néha, probálom lefoglalni magam. Kíváncsi voltam, de ha már mások is azt mondják ez paranoia és nem lenne okom ezeken aggódni, valóban fejben lehet inkább gond..

Igyekszem ezen újra túllépni, soha többé nem olvasok semmi után az biztos!

2021. márc. 2. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!