Folyton szomjas vagyok, mi lehet a baj? (Tapasztalatok?)
Néhány hete folyton erős szomjúságérzetem van, kb. másfél-kétszeresét iszok, mint egyébként (előtte megvolt a napi 1,5-2 liter). Nem is ez a gond, mert ha szomjas vagyok, iszok, de egyrészt sokat járok pisilni tőle, másrészt meg olyan furcsa, "mohó" érzés, mintha sosem lenne elég. Pl. addig iszok, míg meg nem fájdul a hasam, és még úgyis szomjasnak érzem magam...
Olvastam a cukorbetegségről, hogy lehet ez egy tünet, de mi lehet még? Pl. valamilyen vitaminhiány? Gyógyszertárban most mérnek cukrot egyébként? Mert akkor első körben oda mennék.
Általában csak vizet, ritkán teát vagy 100%-os narancslevet, pár éve már nem iszom cukros üdítőket, kávét, ilyesmit amúgy sem.
Szóval ez a pár liter folyadék sima csapvíz.
Cukorbetegség könnyen lehet, de szerintem vérvételre lenne érdemes elmenned.
Vagy egyszerűen háziorvoshoz, ott elmondod a panaszokat és megmérik. Nekem így derült ki. Ha gyógyszertárban akarsz cukrot méretni éhgyomorra kell!! Tehát mielőtt bármit is ennél, vagy innál (csak vizet igyál).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!