35,3 körüli testhőmérséklet rossz?
Munkahelyi hőmérőzésnél reggel ennyit mutatott. Nem sima lázmérővel volt mérve, hanem azzal a hőérzékelős eszközzel.
Lehet azért, mert éjjel nagyon keveset aludtam vagy esetleg azért, mert előtte sokat voltam kint a hidegen (mondjuk nem többet, mint más napokon)?
Szerintem mindegyik jól mér - a higanyos, a digitális meg az érintésmentes is - de mind azt mérik, hogy a bőröd azon a helyen, ahol mérsz, éppen hány fokos. Ha a hidegből jöttél be és a homlokodon vagy csuklódon mérnek, akkor le lesz hűlve a bőröd. (Gondolom ha lázas vagy és dől belőled a meleg, azt azért kimutatja, vagy szerintem ez az elmélet mögötte.)
Szokták mondani, hogy a digitálisak nem mérnek jól. Valójában az van, hogy a digitálisak túl hamar csipognak, és annyi idő alatt nem melegszik föl az ember hónalja. Ha ugyanúgy tíz percig odaszorítod, mint a higanyost, akkor helyes értéket kapsz. Meg ha szájban mérsz vele, akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!