Tegnap ota faj a vesem kornyeke, eleg ha antibiotikumot szedek ra?
Figyelt kérdés
Felfaztam, pici vese tajeki fajdalom. Elkezdtem doxicitrint szednni ra de napok ota emelygesem van es hanyok is.hetfon go orvos, addig is mi a fene? Lehet gyogyszer mellekhatasa, vagy ezek a hulye frontok? Jart mar valaki hasonlo cipoben?2021. jan. 23. 21:12
1/11 anonim válasza:
csak azt szedd, amit az orvosod felír. Az antibiotikum nem veszélytelen.
Amíg nem tudni, mi a bajod, n em szabad "garázdálkodni" az orvosságokkal.
2/11 anonim válasza:
Antibiotikumot ne szedjél csak úgy magadtól. Ha nagyon fáj, menj holnap ügyeletre, ha meg nem, akkor hétfőn az orvos megmondja, mi legyen.
3/11 A kérdező kommentje:
Igen tudom, de emailben ertekeztem az orvosommal aki azt a tanacsot adta, h szedjem nyugodtan :(
2021. jan. 23. 21:18
4/11 anonim válasza:
Vizelet vizsgálat kellene minimum vagy tenyésztés.
5/11 anonim válasza:
Hogy a gyógyszernek milyen mellékhatásai lehetnek, az általában rá van írva a betegtájékoztatóra, de egyébként igen, a hányinger hányás viszonylag gyakori mellékhatásnak számít. Hogy ilyenkor mi a teendő, megint vagy rajta van a betegtájékoztatón, vagy az orvosoddal kéne megbeszélni. Antibiotikumot nem illik random abbahagyni, mert így tenyésznek a rezisztens baktériumtörzsek. De ha súlyos a mellékhatás, akkor meg abba kell hagyni. Ehhez kéne az orvos, hogy eldöntse.
6/11 A kérdező kommentje:
Igen, nos mennek en ha fogadna.
2021. jan. 23. 22:15
7/11 anonim válasza:
Nekem annak idején a legjobb háziorvosunk azt mondta, hogy a vese nem fáj. A vese környéki fájdalom legtöbbször isiászos fájdalom, azaz ideggyulladás, amit sokszor vírusfertőzés okoz.
8/11 anonim válasza:
Akkor a legjobb házorvosod nem hallott még a vesegörcsről? Az egyik legintenzívebb fájdalom, a tolófájásokkal vetekszik, amit a vesekő beékelődése okoz. Egyébként pedig a vesegyulladás is okozhat vesefájdalmat.
Ezt a "legjobb háziorvos" titulust én átértékelném...
9/11 A kérdező kommentje:
Nekem sajnos ez visszatero problemam, tobbszor volt mar vesemedence gyulladasom, csak nem mentem bele arestletekbe. Egy ev alatt 4alkalom hogy felvagOk fazva minde faradalmam ellenere. Folyamatosan a megelozesre fektetem a hangsulyt mind hiaba
2021. jan. 23. 22:39
10/11 anonim válasza:
A vesemedence gyulladás járhat hányással és lázzal. Esetleg amiatt lehet nálad az émelygés, hányás.
Az antibiotikumnak is kell három négy nap, hogy érezhető javulást érezz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!