Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » A sok kihagyás? 110-130-as...

A sok kihagyás? 110-130-as pulzus edzés után!!

Figyelt kérdés

Ma kicsit beparáztam, sőt nem is kicsit... 2 éve voltam komplett kardiológiai vizsgálaton, ami negatív lett, néhány extrasystoliát kivéve a holterre is azt mondta az adjunktus kardiológus, hogy ez kornak megfelelő EKG és az ultrahang is rendben.

Nagyobb baj nem is volt mostanáig, de úgy 2 hónapja nem edzettem semmit, emiatt a covidos helyzet miatt depressziós lettem, utálom az egész életet már úgy érzem. Ma viszont rávett a lélek, hogy átmozgassam magam és kimozduljak, mert rájöttem, hogy kinyírom magam így ha bezárva élek és semmit se csinálok... de meg is bántam!

Edzés közben kocogtam, gyorsan sétáltam az erdőben a futópályán.. semmi bajom nem volt még. Ahogy haza értem, felrohantam még levezetésnek az 5. emeletre ahol lakok. Az edzésben volt 25 perc kocogás és még külön 2 óra hossza gyorsabb tempós séta. Pihenőt nem tartottam semmit. Ahogy felértem haza azt éreztem ahogy levetkőztem, kezet mostam, hogy szalad a szívem, nem akar lelassulni. Megmértem a vérnyomásom, az 158/88 volt a terhelés utáni percekben ugye, mert felszaladt az emeltre.. a pulzus viszont 117... rá 3-4 percre már 128 utána 131 ez volt a csúcs, de úgy szaladt fel, hogy már ültem! Közben méregettem folyamatosan a vérnyomásom, a szívem meg majdnem kiugrott a helyéről, azt hittem ennyi volt, már láttam magam előtt a koporsót, temetést. Szörnyű volt. Aztán rá kis időre lassulni kezdett, és fél óra múlva már "csak" 91 volt a pulzusom.

Azóta eltelt 2 óra hossza és már csak 68. Alapon nekem 60-70 között szokott lenni, a vérnyomásom pedig 120/70 vagy 130/80. Nagyon ritka mikor felmegy 140-re is, de akkor stresszes napom van.

A kérdésem, hogy szerintetek akiknek van tapasztalata persze ezzel kapcsolatban- normális, hogy ilyen nagy kihagyás és hirtelen terhelés után ennyire begyorsult a szívem és ilyen magas volt a pulzusom? Azóta semmi bajom, jól vagyok, teljesen elmúlt. Viszont most pánikolok, hogy jön újra vagy ha megint edzek a végén elpatkolok.

2021. jan. 16. 20:12
1 2
 11/13 Ypszilon1980 ***** válasza:
Ez semmi egy edzés után. 180 is simán lehet. 130 már alapból egy lépcsőzés után is lehet.
2021. jan. 17. 00:19
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszi, azóta jól vagyok, voltam orvosnál, azt mondta semmi baj, csak ne hajtsam meg kihagyás után annyira magam, mint előtte és legyen fokozatos a terhelés, napról -napra mindig kicsivel több. Most is voltam 3 órás tempós gyalogtúra után 113, de utána lement hamar 80-ra majd estére már 62 volt.
2021. jan. 24. 23:13
 13/13 anonim válasza:
Örülök, hogy rendeződött minden!
2021. jan. 25. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!