Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » A sok kihagyás? 110-130-as...

A sok kihagyás? 110-130-as pulzus edzés után!!

Figyelt kérdés

Ma kicsit beparáztam, sőt nem is kicsit... 2 éve voltam komplett kardiológiai vizsgálaton, ami negatív lett, néhány extrasystoliát kivéve a holterre is azt mondta az adjunktus kardiológus, hogy ez kornak megfelelő EKG és az ultrahang is rendben.

Nagyobb baj nem is volt mostanáig, de úgy 2 hónapja nem edzettem semmit, emiatt a covidos helyzet miatt depressziós lettem, utálom az egész életet már úgy érzem. Ma viszont rávett a lélek, hogy átmozgassam magam és kimozduljak, mert rájöttem, hogy kinyírom magam így ha bezárva élek és semmit se csinálok... de meg is bántam!

Edzés közben kocogtam, gyorsan sétáltam az erdőben a futópályán.. semmi bajom nem volt még. Ahogy haza értem, felrohantam még levezetésnek az 5. emeletre ahol lakok. Az edzésben volt 25 perc kocogás és még külön 2 óra hossza gyorsabb tempós séta. Pihenőt nem tartottam semmit. Ahogy felértem haza azt éreztem ahogy levetkőztem, kezet mostam, hogy szalad a szívem, nem akar lelassulni. Megmértem a vérnyomásom, az 158/88 volt a terhelés utáni percekben ugye, mert felszaladt az emeltre.. a pulzus viszont 117... rá 3-4 percre már 128 utána 131 ez volt a csúcs, de úgy szaladt fel, hogy már ültem! Közben méregettem folyamatosan a vérnyomásom, a szívem meg majdnem kiugrott a helyéről, azt hittem ennyi volt, már láttam magam előtt a koporsót, temetést. Szörnyű volt. Aztán rá kis időre lassulni kezdett, és fél óra múlva már "csak" 91 volt a pulzusom.

Azóta eltelt 2 óra hossza és már csak 68. Alapon nekem 60-70 között szokott lenni, a vérnyomásom pedig 120/70 vagy 130/80. Nagyon ritka mikor felmegy 140-re is, de akkor stresszes napom van.

A kérdésem, hogy szerintetek akiknek van tapasztalata persze ezzel kapcsolatban- normális, hogy ilyen nagy kihagyás és hirtelen terhelés után ennyire begyorsult a szívem és ilyen magas volt a pulzusom? Azóta semmi bajom, jól vagyok, teljesen elmúlt. Viszont most pánikolok, hogy jön újra vagy ha megint edzek a végén elpatkolok.

2021. jan. 16. 20:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Hipochondriának hívják a betegséget, amiben szenvedsz.
2021. jan. 16. 20:22
 2/13 anonim ***** válasza:
0%
ez nem normális. 100 fölött tachycardia. Azonnal orvos vagy hívd ki a mentőket.
2021. jan. 16. 20:28
 3/13 A kérdező kommentje:

Első válaszoló: van benne valami, sajnos ilyen típus vagyok :/

Második válaszoló: elolvastad a leírásomat is alatta? Azért hála az égnek nem nyugalomban 130.

2021. jan. 16. 20:31
 4/13 anonim ***** válasza:
0%
130as pulzus SOK! Kérdeztél, válaszoltam én leírtam azt gondolom nem az én felelősségem innentől hogy ha szívinfarktust kapsz.
2021. jan. 16. 20:39
 5/13 anonim ***** válasza:
2-es, nekem nyugalomban 90-100 körül mozog a pulzusom és még élek.
2021. jan. 16. 20:39
 6/13 anonim ***** válasza:

5*

lehet nem sokáig. Ki fog készülni a szív. Percenként százszor összehúzódni rengeteg. Nem kéne neked béta blokkolót szedni? Propranolol vagy metopranol?

2021. jan. 16. 20:43
 7/13 A kérdező kommentje:
De 5 emeletet futottam fel és előtte is hajtottam magam. A mérés az 2-3 percre rá történt, hogy felértem és megmostam a kezem, levettem a cipőt. A bajom az volt, hogy először 117 volt utána ment fentebb pedig már ültem akkor és utána folyamatosan méregetni kezdtem és be is paráztam. Fél óra alatt ment le 80 alá. Azóta most 65-70 között van és a vérnyomásom 127/76
2021. jan. 16. 20:45
 8/13 anonim válasza:
Nekem edzések alkalmával felmegy akár 170-180-ra is a pulzusom 35 évesen. Sima sétától már 130 körül van tartósan akár órákon át is. És még itt vagyok, és a szívemnek sincs semmi komolyabb baja. Évente kétszer is járok kardiológiai kivizsgálásra.
2021. jan. 16. 20:56
 9/13 anonim ***** válasza:

7-es!

először 117 utánna bekakiltál és persze hogy felment a pulzusod. Szedjél nyugtatót vagy nem tudom ha ennyire ideges vagy.

2021. jan. 16. 21:01
 10/13 anonim ***** válasza:
Kihagyás után normális.
2021. jan. 16. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!