Ez mostmár éltem végéig így fog mükődni? Függő lettem? Már nem bírom ezt így idegekkel! Nagyon megvagyok ilyedve már!
19 évesen valószínűleg nem lesz rosszindulatú daganatod, NYUGI. Az emelkedett prolaktin-szint hátterében általában (ha épp nem frissen szült nőről van szó) egy jóindulatú hormonsejtekből álló szaporulat (direkt nem írok daganatot) áll. Kezelése endokrinológusi ill. szülész-nőgyógyászati feladat. NE AGGÓDJ.
A hashajtóra elég masszívan rá lehet szokni. Lassan csökkentsed az adagot, közben egyél sok rostos dolgot és igyál BŐSÉGESEN, az is lazítja a székletet. Mozogj is az is segít, emellett minden reggel egy pohár hideg víz éhgyomorra és utána székelési kísérlet. A szervezeted előbb-utóbb összekapcsolja a reggeli hideg vizet a székeléssel (gastrocolicus reflex, ez olyan mint amikor a csecsemő szopik és utána székel). Ha bármi másal segíteni tudok, kérdésed ide írd meg, így talán a sorstársaidnak is tudok segíteni.
végzős orvostanhallgató
Az utolsó előttinek nagyon nagyon köszönök mindent!
Meg persze mindenkinek!
Nem szültem és terhessem voltam soha, csak megindult a tejem elmentem orvoshoz aki elküldött vérvételre majd CTre de a CR-n semmit sem találták majd 2 hónapig szedtem gyógyszert és most volt egy 2 hónapos szünetem h visszaugrik-e, múlt héten voltam orvosnál mág várom az eredményeket! Ezt a reggel hideg víz majd székeklést megprobálom hátha esetleg bejön! Reménykedek benne! Köszönöm!
Akkor neked prolaktintermelő mikroadenomád van. A CT nem diagnoszikus, bár ez a kezelésén, kimenetelén aligha változtat.
"Prolaktinóma kimutatásához kontrasztanyagos sella MR vizsgálatot kell végezni, nem elég csak CT."
forrás:
www.hipofizis.hu/hipofizis_prolaktin.php
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!