Hogy segíthetnék a páromon, ha migrénje van?
Legalábbis csak erre tippelek, de nem. tudom pontosan. A barátommal kb 10 hónapja vagyunk együtt, de egy hónapja élünk csak együtt. Már korábban furcsának találtam, hogy sokat fáj a feje, de ő ennek nem tulajdonít jelentőséget, mert mindig így volt, bevesz egy gyógyszert, majd elmúlik. Kb napi szinten vesz be fájdalomcsillapítót, ahogy egy kicsi fejfájást érez. Most, hogy összeköltöztünk szembesültem vele, hogy ez az egész nagyon nem oké. Éjszaka dolgozik általában, szerintem keveset is alszik. Ma mikor felkelt meló előtt, borzasztóan nézett ki, és nagyon rosszul is érezte magát. Panaszkodott, hogy szétszakad a feje, alig bírt lábra állni, és erősen hányingere volt. Nem hányt, de elmeselte, hogy egyébként gyakran előfordul nála hányás is a fejfajasaikor. Gyerekkora óta ez van, a gyerekkoriakra még durvabbkent emlekszik, mert soha nem kapott gyógyszert, orvoshoz ezugyben nem vitték el a szülei. Nagyon aggódom erte, most hogy láttam ilyen rosszul lenni, es úgy, hogy nem tudtam semmit tenni. Kérte, hogy masszirozzam kicsit, illetve visszafekudt, de láttam rajta, hogy nagyon szenved. Igy, hogy ez nem ritkan fordul elo nala, mert enyhébb fejfajasa nagyon gyakran van, es ilyen erosebb se felevente, hanem par hetente, semmiképp se szeretném, hogy felvallrol vegye. Azonban nekem nincs tapasztalatom ilyen teren, mi csaladunkban nem hajlamos erre senki, nem is tudom l, merre kellene elindulni, milyen orvoshoz vigyem el? Neurológus foglalkozik ezzel? Akinek van hasonló problémája rajta mi segít? Hogyan konnyithetnem meg ezeket az idoszakokat a baratom számára? Jól gondolom, hogy fontos lenne az eletmodjan valtoztatnia? Nem ejszakazni, kevesebbet dolgozni, egészségesebben etkezni, sportolni... Van esetleg valamilyen vitamin, aminek a hiányára utalhat az ilyesfajta fejfajas? Barkinek barmi praktikaja avn esetleg, hogy ne gyógyszereken éljen a baratom?
Előre is nagyon köszönöm, ha valaszoltok! :)
"Jól gondolom, hogy fontos lenne az eletmodjan valtoztatnia? Nem ejszakazni, kevesebbet dolgozni, egészségesebben etkezni, sportolni..." Jól gondolod, ezek elég fontosak, bár kérdés, hogy akar-e, megéri-e neki ezeken változtatni. Gondolom, az éjszakai melóval jól keres.
Ha már gyerekkorában is volt nála ilyen, lehet a háttérben valamilyen ételallergia is. Elmehetne ilyen vizsgálatra (akár magánlaborba, esetleg egy természetgyógyászhoz), illetve egy teljes vérkép se ártana. A látása rendben van?
Vitaminok közül nem tudok olyanról, aminek a hiánya fejfájást okozna. De D-vitamint mindenkinek ajánlott szednie, magnéziumhiány is elég gyakori. Táplálkozás szempontjából ami talán segíthet, az az omega-3 és omega-6 zsírsavak beviteli arányára/mennyiségére való odafigyelés, mivel ez csökkenti a szervezet gyulladásszintjét (esetleg még a tej, tejtermékek hanyagolása). Ha nem fáj elviselhetetlenül a feje és otthon van, inkább ne vegyen be gyógyszert - hideg borogatás, pihenés, kevés mesterséges fény (számítógép, TV is ide tartozik), szemek pihentetése, nyak, vállak masszírozása, relaxálás/meditálás segíthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!