Mennyi ideig szoktatok fürdeni, zuhanyozni?
Mindent beleszámítva, hajmosás, fürdés, álldogálás a meleg vízben/meleg víz alatt, szőrtelenítés, stb. Vagy úgy általában meddig vagytok a fürdőszobában? Valamint szerintetek sok vizet fogyasztotok? Ha nem, milyen módszerekkel próbáljátok spórolni a vizet?
21/L
Nálam ez hosszadalmas dolog, mert nagyon szeretek meleg vízben "pancsolni". Zuhanyozáskor is legalább 10 percet vagyok a víz alatt, ha viszont bele tudok ülni egy kád forró vízbe, akkor minimum fél óra hosszat nem jövök ki belőle.
Igen, ezzel sok vizet elhasználok. Egyéb tevékenységeknél viszont igyekszem ezt legalább egy picit kompenzálni, pl. nem folyatom a vizet addig, amíg a kezemet szappanozom vagy a fogamat mosom.
Ha sietek, akkor 10 perc az egész. Ha nem, akkor akár fél órát is képes vagyok ott ácsorogni. Az élet más területein elég takarékos vagyok, de heti 1-2x tényleg elhasználok egy kis plusz melegvizet. Nem azt mondom, hogy elpazarlom, mert a saját örömömért felhasználni valamit nem automatikusan pazarlás. Ez nem kerül olyan vészesen sokba.
Nagyon hosszú a hajam, úgyhogy hajmosáskor még több víz kell. Fél óra alatt azért az is megvan. De ritkán mosom, pont azért mert macerás, és így kevesebb vizet használok összességében.
Sokat javított a vízfelhasználáson, hogy vettem egy 1000 Ft-os új zuhanyfejet, amin kisebbek a lyukak, mint a régin voltak. Ha gyengébben nyitom meg a csapot, akkor is spriccelve jön belőlve a víz, nem áll össze egy csorgó sugárba.
Én kb 1 órát töltök a kádban, ha hajat mosok és szőrtelenítek is, majd utána még fél óra a fésülés és szárítás... Szerencsére csak heti egyszer játszom el ezt :D A többi napon csak gyors zuhany megy. Úgy próbálok spórolni, hogy nem engedem tele a kádat fürdéskor. :D
25l
Zuhanyozni 10-20 percet. Fürödni kádban 30 perctől 2 óráig is lehet.
21/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!