Reggeli székletürítés másnak is gondot okoz?
Figyelt kérdés
A kérdésem hogy milyen módon tudnám magam rászoktatni a reggeli wc-zésre? Sajnos nem tudok elmenni reggel, sehogy sem kell, aztán mindig egyetemen vagy ha dolgozni megyek akkor munkába menet közben jön rám a kakilás vagy már akkor mikor beértem. Ezen szeretnék változtatni. Zavar az is hogy utána egész nap úgymond nem teljesen tisztán vagyok és félek attól is hogy a bugyi (tangát hordok) nehogy átvigyen valami fertőzést a hüvelyembe, olvastam hogy ilyen is előfordulhat.
Kávé nem segít, meg attól amúgy is hasmenésem lesz később.
2020. okt. 26. 19:28
1/9 anonim válasza:
Csak annak okoz gondot, aki óraütésre akar, mint te is. Mi a franc gond van azzal, ha akkor megyünk rotyizni, ha ránk jön az inger, mindenhol van már WC. Nem mellesleg fél napot is simán vissza lehet tartani, ha annyira otthon akarsz.
2/9 anonim válasza:
Ha megoldható korábban kel picit felkelni, és 20 percet nyugiban csak erre szánni. Egy idő után rááll a szervezet.
3/9 anonim válasza:
Tangat elfelejtenem es ridikulbol zsebembe egy nedves torlokendot csempesznek. Babakendot pl, arrol azt is hihetik, honaljra.
4/9 anonim válasza:
Gyerekkorban kellene mindenkit rászoktatni a reggelizés utáni wc-zésre. Ez nem is olyan nehéz, mert a fokozott bélműködés általában étkezést követően jelentkezik. Persze egyéni eltérések lehetségesek, fontos azonban maga a rendszeresség. A visszatartás későbbi életkorokra okoz problémákat (pl. divertikulózis). Lényeges a nyugodt, zavartalan környezet biztosítása, amikor külső ingerek nem írják felül a belső késztetéseket.
5/9 anonim válasza:
Dehogy kell rászokni! Ez nem így működik. Majd szól a szervezet, ha kakilnia kell. Aztán meg ha valamiért nem lehet (pl elalszik vagy akármi), akkor a buszon rottyantson be?
6/9 anonim válasza:
Ha a kávé nem megy kísérletezz mással. Gyömölcstea, pohár víz, valami folyadék reggel. Esetleg reggelire joghurt.
7/9 anonim válasza:
Szerintem csak a korabban keles es mozgas inditana be otthon, kulonben muszaj elfogadni, hogy maskorra idoziti magat.
8/9 anonim válasza:
Egy nagy pohár nagyon meleg víz éhgyomorra, beindítja a gyomor tűzét, a keletiek szerint...az indiaiak egy fél teáskanál kurkumát is kevernek bele, nagyon egészséges.
9/9 anonim válasza:
Akik azt írják majd amikor kell persze igazuk van, de munkahelyen baromi kellemetlen annak is aki csinálja meg a kollegaknak is szívni a szagát. Tejeskávé reggel csodákra képes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!