Hogyan törődjek bele, hogy 20 évesen vérnyomáscsökkentőt kell szednem?
Màr régebbi a kérdes de hasonló cipőben járunk.
Én 17 évesen lettem diagnosztizàlva magasvérnyomás betegséggel, suliban ültem és csináltam a dolgom majd csak a semmiből elàjultam, megmérték 160/100 volt, pulzus is nagy volt...onnan korhàz, két hétig vizsgàltak és nekem sincs szervi bajom, minden úgymond jó eredményt hozott de magasvérnyomás az volt. Végül azt mondtàk örökletes ( apai àgamról mindenkinek van, anyai àgról is de ott elenyésző)
Plusz azt, hogy idegalapon amit magam is tapasztaltam.
Én bétablokkolóval kezdtem, Betaloc-zok ( lehet nem írtam ezt most teljesen helyesen), 50 mg volt elosztva 1 napra reggel és este, 2 év múlva embertelenül levitte a pulzusom és sulyosbította az asztmàs rohamaimat, utànna nebiletet kaptam 2.5 mg, azóta se volt asztmarohamom ez nem hozta ki a mellékhatàst, nekem jónak bizonyult, viszont amikor kaptam sokkal sovànyabb voltam, most plusz 25 kg felesleget adok lassan le, de màr ez az adag nem elég, így Irbezartant kaptam akkor ha nagyon felmenne eddig, egyszer kellett hasznàlnom. Én is utànnanéztem az ARB-k nek és én is làttam ezeket az infókat neten róla, hogy több cégnél is szennyeződtek a hatóanyagok, nàlam is ez a para van, hogy mivan ha mondjuk rààllítanak minden napra, és szednem kellene minden este a nebilet mellé, egyszerűen minden nap stresszelnék ezen, valahogy ha màr egyszer volt ezzel ilyen probléma szerintem senki nem tudja nyugodtan kapkodni ezt ilyen tudattal, mivan ha megint szennyeződni fog és azt is majd évek utàn veszik észre addig meg rengeteg ember szedi, tudom, hogy ez a szennyeződés megtalálható több feldolgozott élelmiszerben, vízben is néhol, de aki tényleg odafigyel szigorúan a tàplàlkozàsra a betegsége mellett nem hiszem, hogy örülne egy ilyen gyógyszernek. Esetleg kérdezz olyan szívorvost meg aki vevő lehet arra, hogy màsra vàlts, ne àllj meg egynél, mert én is 4 orvost làtogattam abból az egyik teljesen leàllított a gyógyszerről egyik napról a màsikra amikor ez tilos, két hónapig nem kaptam időpontot kardiológiàra utànna, az egekben volt a vérnyomàsom,ő meg azt mondta ne szedjek semmit csak akkor amikor màr felmegy, és ez kórházban dolgozott, szóval vàlogasd meg bàtran az orvosaid mert a végén nem ők szedik a gyógyszert be hanem te, merj a félelmeidről beszélni, merj kérdezni ha meg hülyének néznek, lekezelőek hàt akkor vàltasz, nekem is amikor panaszkodtam a betalok mellékhatàsàra az egyik doki legyintett, hogy nem attól van az, miközben a tüdőorvosom màr teljesen tanàcstalan volt annyi gyógyszer próbàlàs utàn, végül egy màsik doki mondta, hogy àllítsuk le és nézzük meg akkor mi lesz, és tényleg az volt a gond. Ezt csak példànak írtam, hogy nem mindig szentíràs az amit mondanak és az ember kínlódik éveket is ilyen hibàk miatt. Azzal, hogy elfogadd csak annyit tudok mondani, hogy vannak ennél sokkal rosszabb esetek is, nem mondom, hogy a vilàg legjobb dolga ez a betegség (meg egyik sem), de örülj minden napnak, segíts magadon a gyógyszerek mellett, egyél egészségesen, nekem a Dash diéta/mediterràn diéta sokat segített amikor jó kilóban voltam tudtam vele tartani a súlyomat, az, hogy most sajàt hibàmból elengedtem magam az az én hibàm, de tudom, hogy ez a diéta segít, illetve mindenképpen vezesd be a rendszeres sportot is én aerobic/ kardiót szerettem/szeretem. Nekem is kellett pàr év amíg elfogadtam, ha úgy érzed nagyon nem megy egyedül feldolgozni magadban, keress a neten ilyen csoportokat, vagy ismerősöd ha van akivel beszélhetsz, esetleg szakembert is megkereshetsz ezzel kapcsolatban, nem szégyen és mindig jó, ha az ember azon van, hogy elfogadja, rendezze a lelki àllapotàt is, illetve nekem is írhatsz szívesen vàlaszolok, segítek amiben tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!