Hogyan törődjek bele, hogy 20 évesen vérnyomáscsökkentőt kell szednem?
#7: Igen, régen hallottam ilyet a tv-ben, hogy a vérnyomáscsökkentő rákot okoz, és azóta ez él a köztudatban:/
Akkor még nem szedtem, így nem is foglalkoztam vele, csak most hirtelen eszembe jutott
Korhazba voltam, egy 8 éves kissráccal együtt vittek szemészetre az osztályról.
Na ő 8 éves kora óta szedi. Képzeld neki milyen lehet
Szerintem meg igaza van #10 hozzászólónak is. Sok esetben életmód váltással, megfelelő táplálkozással helyre lehet pakolni a magas vérnyomást. Én sok ilyen embert ismerek, többek között apámat is.
Persze ez is rengeteg energiabefektetéssel, esetleg lemondással jár.
Kérdező, 2 lehetőséged van:
-vagy beletörődsz és esetleg még aggódsz is a mellékhatások miatt (pl mi van, ha ez is olyan gyógyszer, mint amit fentebb írtak és pár év múlva erről is kiderül, hogy súlyos mellékhatásokat okoz és visszavonják.) Vagy csak szeded és nem aggódsz.
-a másik lehetőség, hogy saját felelősségre életmódot váltasz és megnézed, hogy változik-e valami. Ha normalizálódik, akkor majd az orvos úgyis visszavesz a gyógyszerből.
A második módszer sokkal nehezebb, lehetséges, hogy nem jön be, de tuti biztos, hogy azt is egy életen át kell tartsd.
Ki lett vizsgálva, egyedül 24 órás dolog nem volt rajtam, de rengeteg saját mérés és rendelői mérés történt. Terheléses és natúr EKG, hasi UH, mellkas rtg, labor, szemészet, szív UH stb.. minden volt, semmiféle kóros szervi elváltozás nincs.
Fokozott szimpatikus idegi aktivitás váltja ki, de én nem fogok xanax-szal drogozni, mert szükségem van az agyamra, ezért is kaptam vérnyomáscsökkentőt stroke megelőzésére.
"ugyanúgy tablettával kezdem a napot, mint a 60 évesek"
Bocsi, de semmiféle betegségem sincsen, így tablettát sem szedek, 70 évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!