Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mennyi idő alatt lehet állókép...

Mennyi idő alatt lehet állóképességet szerezni, építeni?

Figyelt kérdés

Hónapokig tartó punnyadás, fekvés után elkezdtem mozogni, és döbbenten tapasztalom, hogy nulla vagyok. Van kicsi túlsúly, de nem vészes, amúgy arányos vagyok. Pár száz méter intenzív séta, vagy pl 2 óra takarítás után hulla vagyok, kezem-lábam remeg. Futni egyáltalán nem tudok, elképesztő. Egyrészt nagyon szégyenlem magam, másrészt volna mit csinálni, de pillanatok alatt elfáradok, és órák kellenek, mire nagyjából összeszedem magam. Pár hónapja sétálgatok, és tornázok, súlyzózok, de nem sok javulást tapasztalok.

Most csak az érdekel, hogy mennyi idővel kalkuláljak: 2-3 hónap, 6 hónap, 1 év? Nem élsportoló akarok lenni, csak végigvinni úgy a napokat, hogy nem nyúlok ki már délben. A normális válaszokat köszönöm, hülyeségeket csak a melegek írjanak, köszi. 40/F

2020. aug. 31. 18:52
 1/3 A kérdező kommentje:
Ja még annyi, hogy sosem voltam fittness világbajnok, de ilyen fokú gyors kifáradásra nem emlékszem. Térd sérüléssel feküdtem, anyagilag is megtehettem, de hamarosan muszáj lesz dolgoznom, csak így nem tudok.
2020. aug. 31. 18:54
 2/3 anonim ***** válasza:
Szerintem menj el egy kivizsgálásra, mert ennek nem szabadna így lennie. Alapesetben nagyon könnyű fejlődni, például ha elkezdesz futni és nem tudsz felfutni egy emelkedőn, de mész mindennap, akkor negyedik ötödik napon már simán fel tudsz rajta futni. Fiatal vagy, ennyitől nem szabadna elfáradnod, és az nem ok, hogy hónapokig nem mozogtál.
2020. aug. 31. 20:42
 3/3 anonim ***** válasza:
A lényeg az állandó mozgás, tehát ha már érzed, hogy bírod, akkor ne hagyd abba még télen se, mert akkor megint kiesik az idő. Én 41 vagyok állandó mozgásban, tehát a korunk hasonló viszont én nem tudom egy 40 éves embernek mennyi idő mire megszokja a mozgást úgy, hogy nem mozgott egy ideje...de szerintem 3 hónap alatt belerázódhatsz, ha elkezdesz futni vagy valamilyen sportot űzni. Persze ez mind idő meg türelem kérdése meg az akarat, hogy akarod e igazán. A telet , azért írom, hogy ne hagyd ki, mert kb. télre belövöd magad, hogy lesz állóképességed és a hideg miatt abbahagynád, akkor tavaszra , megint lerobbannál és előről kezdhetnéd, hogy kb. nyárra valami állóképességed is legyen.
2020. aug. 31. 20:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!