Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Már kis megerőltetés után is...

Már kis megerőltetés után is ki akar ugrani a szívem. Mi lehet az oka?

Figyelt kérdés
Ha jobban sietek akkor is begyorsul a szívverés és hamarabb fáradok mint kellene. Lusta nem vagyok, mozgok rendesen, kemény munkát végzek. 30-as éveim elején járok, vérnyomásom rendben van és más betegségem sincs. Érdemes kardiológiai vizsgálat vagy jelentéktelen ez?
2020. aug. 29. 13:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
58%

Hát, én azért megnézetném. Okozhatja stressz vagy ilyesmi is, de azért érdemes utánanézni a dolgoknak.

Vagy koronavírusos vagy. Annak tünete lehet az, hogy a szokásos terheléstől jobban kifáradsz. :-/ Reméljük, nem erről van szó.

2020. aug. 29. 14:01
 2/15 anonim ***** válasza:
58%

Lehet a szíveddel van valami.

Ismerősömmel is ez volt hogy egy tempósabb sétától már lihegett szinte és kifáradt pedig nem volt elhízva, nem volt lusta csak egyszerűen alig bírta a terhelést, futni egyáltalán nem bírt, és egy emeletre sem bírt felmenni anélkül hogy ne állna meg pihenni. Elment orvoshoz és kardiológiára irányította labor után rögtön. Kiderült hogy a szívbillentyűvel probléma van nem működik az egyik rendesen. Elküldte katéteres, érfestéses vizsgálatra és kiderült hogy az egyik billentyűje annyira tönkrement ami lehet öröklődő betegség is azt cserélni kell műbillentyűre.

2020. aug. 29. 14:09
 3/15 A kérdező kommentje:
Én is úgy vagyok hogy lépcsőzni se tudok, kapkodom a levegőt. Futás meg szóba se jöhet. Gyerekkorom óta ez a problémám, hát remélem azért nincs olyan komoly baj. Vírus miatt lehetetlen lesz időpontot kérni.
2020. aug. 29. 14:29
 4/15 anonim ***** válasza:
Azért szerintem próbáld meg. Ha gyerekkorod óta halasztod ennek a problémának a kivizsgáltatását, akkor már ideje elkezdeni. Legfeljebb jövő tavasszal fog sikerülni, de inkább kezdd el most.
2020. aug. 29. 16:13
 5/15 A kérdező kommentje:
Nem halasztottam, azt hittem ez normális mindenkinél, mármint a kifulladás. Az a gond hogy háziorvoshoz sem lehet bejutni, telefonon kell érdeklődni, beutaló nélkül nem lehet kardiológushoz menni igaz?
2020. aug. 29. 16:35
 6/15 anonim ***** válasza:
Magánrendelésre lehet. Miért ne lehetne bejutni a háziorvoshoz? Ha telefonon kell érdeklődni, akkor érdeklődj telefonon. Nálunk is így van.
2020. aug. 29. 21:07
 7/15 A kérdező kommentje:
Nincs állandó háziorvos, meghalt 3 hónapja, nem minden nap van rendelés és 2 orvos jár felváltva heti 2-3 alkalommal.
2020. aug. 29. 21:11
 8/15 anonim ***** válasza:
Beutalóíráshoz az is elég. Az a lényeg, hogy a szakorvosi ellátás normális legyen.
2020. aug. 29. 21:14
 9/15 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom milyen lesz a szakorvos, mert vérnyomásom rendben van. Ebből kiindulva szerintem nem is fog alaposan megvizsgálni, mert úgy vannak vele még fiatal vagyok.
2020. aug. 29. 21:23
 10/15 anonim ***** válasza:

Nézd, ha nem mész el, akkor 100%, hogy nem fog megvizsgálni. Ha elmész, akkor viszont van rá esély. Semmivel sem leszel hátrébb, ha megpróbálod - azon kívül, hogy esetleg szembe kell nézned azzal, hogy tényleg valami gáz van.

Ha valami nyomaszt, halogatod, akkor érdemes elgondolkozni azon, hogy hogyan viselnéd el, ha ez a rossz dolog bekövetkezne. Például ha kiderül, hogy valami gáz van a szíveddel tényleg.. akkor követnéd a terápiát, ami lehet hogy kellemetlen lenne, de legalább világos határok mentén mozoghatnál, hogy mit szabad és mit nem. Vagy ha elmész, de elhajtanak, akkor tudod, hogy össze kell vakarni a pénzt a magánorvosra.

Egyébként az orvosok is tudják, mi az a szívritmuszavar. Ismerősöm kb. 5 éve kezdett el emiatt a kardiológiára járni, és komolyan vették, pedig neki is kifejezetten alacsony a vérnyomása, és ugyan 40 elmúlt, de nagyon sportos.

2020. aug. 29. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!