Hogy jöjjek ki ebből az ördögi körből? (edzetlenség)
Figyelt kérdés
Hónapokig fekvőbeteg voltam, max wc-re, meg fürödni keltem fel. Sokat vesztettem az izomtömegemből, és totál legyengültem, már 15 perc sétálástól is elfáradok. Ennél többet nem nagyon bírok, de ez kevés a megerősödéshez. Mivel a többi időben fekszek vagy ülök, ha nem is gyengülök, de nem is erősödök fel. Próbáltam megerőltetni kicsit magam, de kezem-lában remegett, szinte összeestem. Tehát nem bírok sokkal többet mozogni, de a pihenéstől nem fogok megerősödni, sakk-matt. Mit tegyek, és mennyi idő alatt lehet kijönni ebből? Az orvos természetesen semmi használhatót nem mond.
Szedj bcaa-t, kicsit fog számítani. Nem tudom hogy mi meg hogy volt de próbáld eröltetni kicsit magad, feszegetni a határokat. Ha nem is nagyon de valamit kell.
Pl csinálj néha annyit hogy csak le ülsz egy székre majd felállsz.
Leülni ha nehezen is de biztos le tudsz, felállni szintén. Ez derékon alul kicsit meg fog mozgatni. Ágyban némi felülés, törzsemelés. Valami minimális súlyal amit elbírsz bicepsz edzés. Pl egy fél literes vizet használnál súlyzónak vagy hasonló. Nem tudom mennyire vagy legyengülve. Ne eröltesd azért túl se magad, nehogy árts, de ezek kis apróságok amik mehetnek és számítanak.
Nekem is most iszonyatosan gyenge a lábom. Én is ezt a székes cuccot használom most. Ebben az a legjobb hogy ha elfáradok kicsit pihennem kell és láss csodát már ülök is.
2020. aug. 28. 20:23
4/5 anonim válasza:
A 15 perc séta teljesen jó, növeld 5 perccel hetente, vagy próbáld reggel-este. Az is fontos, hogy milyen az étvágyad, fogytál -e, némi komplex B vitamin nem ártana.
2020. aug. 28. 21:05
5/5 anonim válasza:
Probalj gyakrabban mozogni, de egyszerre ne eroltesd tul magad.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!