Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Három év napi szintű alkoholiz...

Három év napi szintű alkoholizálásból ki lehet lépni kórházi segítség nélkül?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

jelenleg napi 1 üveg bort iszom és hozzá 2-3 doboz sört. Kb. napi 110-115g a napi alkoholbevitelem, szünnap nélkül, ami igen sok. 1 hónapja még napi 150-160g volt, de ezt sikerült eddig folyamatosan levinnem. A kérdésem az lenne, ha ezt a mennyiséget ( napi 110g ), mondjuk hetente 10g-al csökkenteném ( 1dl bor ), felléphetne e komolyabb elvonási tünet, ami veszélyes lenne? Vagy ezzel a mérsékelt csökkentéssel ha 7-8 hét alatt már eljutok kezdésnek a napi mérsékelt ivásig ( 30-40g ) nem lehet semmi gond sem? Utána meg rászánnék szintén egy 7-8 hetet a teljes elhagyásra, vagy minden másnap innék meg egy pohár bort.

Kivitelezhető így megfelelő önfegyelem, önkontroll mellett ez a fajta csökkentés biztonságosan?

Köszönöm előre is a segítségeteket!

35/F

2020. aug. 19. 01:14
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
10-es válaszoló, minden elismerésem a 12 év ivásról való leszokáshoz! A 12 év alatt mindennap ittál gyakorlatilag, egy szünnapod sem volt?
2020. aug. 20. 14:41
 12/18 anonim ***** válasza:
Ha jól emlékszem, az első két évben csak hétköznap ittam. Ún. menedzseralkoholista voltam. Minden vállalatnál volt repipia, és sértődés lett volna, ha nem iszom. Aztán már otthon, hétvégén is töltöttem magamnak, s onnantól már nem volt megállás.
2020. aug. 20. 17:03
 13/18 A kérdező kommentje:
Magyarul a 12 évből kb durván 5-6 évig ittál napi szinten?
2020. aug. 20. 17:15
 14/18 anonim ***** válasza:
Alkohol sokáig tartósít.
2020. aug. 20. 19:16
 15/18 anonim ***** válasza:

#10 Szia, bekérdezek ha nem baj kérdeznék,

De neked másnap nem voltak remegéseid és ingerült állapotod?

2020. aug. 20. 20:51
 16/18 A kérdező kommentje:
De igen volt, ahogy már eltelt 12-15 óra az utolsó ivás után.
2020. aug. 20. 23:00
 17/18 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen azért szoktam le.kedves 15-ös. Egyszer egy nagyon komoly tárgyalásra készültem, és hogy tiszta fejjel menjek, előtte való nap (vasárnap volt) nem ittam semmit. Na, aznap éjjel minden bajom volt, és rá kellett ébrednem hogy már nem tartom kézben a dolgokat, már a pia az úr. Addig azt gondoltam, vagyis azt meséltem be magamnak, hogy ez még nem alkoholizmus, és akkor hagyom abba, amikor akarom.

Nem jól számolsz kérdező. A 12 évből 10 volt a napi szintű részegség.

2020. aug. 21. 07:57
 18/18 A kérdező kommentje:
10 év napi szintű ivás rengeteg idő, adj hálát, hogy nem lett komolyabb fizikai gondod ennyi idő alatt! És még egyszer le a kalappal!
2020. aug. 21. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!