Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Egy orvostól az igazság. Mit...

Egy orvostól az igazság. Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
Huhh.. hol is kezdjem. Ismerősöm egy kardiológus. Vele volt tegnap egy kávém, amiből 2-3 órás beszélgetés lett. Olyan dolgokat osztott meg, amit úgy gondoltam, hogy meg kell valahol osszak. Ez egy elég hosszú sztori lenne, a lényeg a lényeg, a gyógyszeripar szándékosan viszi bele az embereket a halálba. Kezdem talán a legrosszabbal. Olyan embereket diagnosztizálnak rákkal, akiknek semmi bajuk, majd elmennek kemora, és annak a mellékhatásaiba halnak bele. A kemoba nagy pénz van a gyógyszeriparnak. Akkor. Az orvosok jutalékot kapnak azért ha felírnak egy adott gyógyszert. Ezért van az, hogyha semmi bajod sincs akkor is felírnak valamit, mert ők ezért jutalmat kapnak. Legfőképpen nyaralásokat. Ha kevesebbet adnak el, akkor mondjuk Horvátországba. Ha többet, akkor már Mexikóba. A tanács: SOHA ne használj SEMMILYEN gyógyszert, maximum fájdalomcsillapítót, mert a többi maga visz bele a halálba! Szerintetek nem gondolnak a nagy vezetők a túlnépesedésre, dehogynem! Valaki napi 10 gyógyszert vesz be, nem véletlenül! Annak a háromnegyede olyan mérgező, hogy kevesebbet fogsz élni mintha hagynád hogy bajod legyen gyógyszer nélkül. Én olyan ember vagyok, aki ezeket nem tudja magába tartani, és hányingerem van az egész világtól. Ez az orvos például lelépett az orvosi pályáról, mert azt mondta, hogy ő személy szerint nem bírja ezt gyomorral, azokat a sötét dolgokat amik a gyógyszeriparban mennek. Tudom, sok lesz a szkeptikus, meg csak kitaláltam, de nem. Higyjétek el, hogy nem. Amiket itt leírtam, az egy kardiológus szájából hangzottak el.

2020. aug. 15. 08:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
30%
Ha ez a véleményed, akkor olvasd el Lenkei könyveit, ő ezeket tényekkel támasztja alá. Akik meg itt hülyének néznek, azok valószínűleg nincsenek tisztában vele, hogy a fegyvergyártás után a gyógyszeriparban van a legnagyobb pénz. Vajon miért?...
2020. aug. 15. 15:38
 12/18 anonim ***** válasza:
86%

Azt hiszem itt mellettetek nem rúghatok a labdába. Még jó hogy kevesen vagyunk e kérdés alatt.

Értem mit mondtok h. nagy pénz van benne és ez igaz is. De felelőtlenség az embereket arra buzdítani h. ne szedjenek gyógyszert pusztán azért mert ez által a gyógyszeripart, orvosokat pénzelik.

2020. aug. 15. 15:51
 13/18 anonim ***** válasza:
79%
Ez azért elég erősen el van túlozva, vannak orvoslátogatók, igen, de az amit leírtál erősen el van túlozva. Nem mondom, hogy pl. Lenkei Gábornak semmiben sincs igaza, van egy arany középút. Az viszont minimum érdekes, hogy míg az emberek a gyógyszeriparozásra, gyógyszermaffiázásra vevők, az valahogy soha senkiben fel sem merül, hogy mások pedig (pl. Lenkei) a vitaminbizniszben érdekeltek. Furcsa az is, hogy Lenkei szerint, idézek a honlapjáról "az orvosképzés fölötti uralmat egy olyan érdekcsoport vette át – az 1900-as évek elejétől kezdve – amely nem érdekelt abban, hogy az emberek egész életük során teljes, virágzó egészségben éljenek." Szóval az 1900-as évek eleje óta rossz, amióta a várható élettartam 40 évvel nőtt és a védőoltásoknak köszönhetően rengeteg betegség eltűnt vagy szinte eltűnt a Földről. Érdekes...
2020. aug. 15. 21:09
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó, a várható élettartamot ne keverjük ide. Régen az emberek veszélyesen éltek, s halálokok a legritkább esetben voltak betegség következményei. De ha már a várható élettartamról beszélünk, az orvosoké 58 év.

Amit kérdező írt, sajna igaz. Mindazonáltal nem kell annyira mellre szívni. A gyógyszeripar IPAR. Az a dolga, hogy gyártsa és eladja a termékeit. Ennek legjobb módja, ha ő tartja életben az egyetemeket, és cserébe meghatározza, mit tanuljanak a jövő orvosai. A mai akadémikus orvoslás a TÜNETEK kezeléséről szól, ez nyílt titok. Hogy a gyógyszereknek mellék-?hatásai vannak, az is nyílt titok. Nekünk, vásárlóknak kell eldöntenünk, hogy mit veszünk meg és mit nem. Mondjuk egy válság idején csak a gyógyszergyáraknak van pénze a TV-ben reklámozni, és ezt meg is teszik. 0/24 ömlik ránk a szemét, és az ember úgy van összerakva, hogy amit sokszor hall, azt tényként kezdi kezelni. Sajnos ez nem csak ránk, vásárlókra, hanem az orvostanhallgatókra is igaz. 5 évig tart az agymosás és a végén a legnagyobb jó szándék és segíteni akarás zászlaja alatt írják fel nekünk a tablettákat. Ők valóban segíteni akarnak! Csak egy bibi van. Ahogy Agócs prof mondta, nem az a legnagyobb tragédia, ha a jót rosszul, hanem ha a rosszat jól csináljuk. És a dokik pontosan ezt teszik. Legjobb tudásuk szerint járnak el, és a legjobb tudásuk szerint tömik belénk a gyógyszeripar termékeit. (Jó, mondjuk előfordulnak ennek ellentmondó példák is, hogy mást ne mondjak, a háziorvosnak nincs mérlegelési joga, és ha magas koleszterinértékkel találkozik, jobb meggyőződése ellenére is KÖTELEZŐ felírnia a koleszterincsökkentőt. De ne legyünk rosszmájúak!) Inkább nézzük, mi tehetünk. Szerintem az egyetlen okos dolog, ha tudomásul vesszük a profit farkastörvényeit, alaposan meggondoljuk, mielőtt valamit bekapunk.

2020. aug. 17. 16:07
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Én azért továbbra is "ide keverném" várható élettartamot, a penicillin, és a védőoltások szerintem sokat dobtak az ügyön, hogy jobban ne menjek bele.
2020. aug. 17. 16:45
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
14, kíváncsi lennék, te mit állítanál a mai orvoslás helyébe...
2020. aug. 17. 16:46
 17/18 anonim ***** válasza:
83%

Természetesen, kedves 14-es. Egy szóval sem állítom, hogy nincsenek az orvoslásnak áldásos és üdvös hatásai. Sőt, a legtöbb ilyen. De a belgyógyászat és a mentális betegségek kezelése nagyon félrecsúszott.

S hogy mit állítanék a helyébe? Semmit. Nem kidobni, megjavítani kellene. Mint azt elrebegtem fentebb, nekem nem a dokikkal van bajom. Csak a képzést kellene időnként felülvizsgálni. (Nem 40 éves késéssel, mint az manapság szokás.)

2020. aug. 17. 17:05
 18/18 anonim ***** válasza:
75%
11-es, ha akarsz még érdekeset olvasni, ajánlom figyelmedbe Budai Péter Halálos bizalom c. könyvét.
2020. aug. 17. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!