Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Normális pulzus edzés közben?

Normális pulzus edzés közben?

Figyelt kérdés
Sajnos nem szoktam túl sokat edzeni, örülök ha heti 2x kondizok picit. Nem vagyok annyira kondiba mint egy versenyszinten sportoló ember, akinek a nyugalmi pulzusa 50. Nekem inkább 80 körül szokott lenni. Ma egy nagyon durva edzésen vettem részt, street workout verseny volt, ahol tényleg addig ment a verseny amíg bírja valaki szusszal. Az egész kezem már nagyon fájt, nem voltam ehhez szokva, és amikor a pulzusomat tapintottam a nyakamnál, akkor nagyon gyorsan vert, szerintem 160 körül lehetett! Ez azért volt mert edzetlen vagyok? Légszomjam nem volt, nem is éreztem hogy nagyon gyorsan ver a szívem, csak amikor megtapintottam, szóval még az se volt hogy olyan erősen vert volna hogy éreztem volna a mellkasomban hogy ki akar ugrani. (Jó persze normális légszomjam volt, mivel kemény volt az edzés) Mit tegyek hogy ne legyen ennyire magas a pulzusom ilyen extrém edzések közben? Nagyjából ezt az edzést a ninja warriorhoz tudnám hasonlítani, minimum volt annyira intenzív.

2020. júl. 21. 22:02
 1/6 anonim ***** válasza:

Megbecsülni szerintem nem olyan könnyű, tehát ha nem számoltad meg, akkor lehetett tök más is, nem feltétlen 160.

A maximális ajánlott pulzus 220-életkorod. Amíg efölé nem megy, addig rendben van. Persze ha többször is indokolatlanul magas, például 160 reggel, mikor felébredsz (nem rémálom után), akkor érdemes kivizsgálásra menni.

2020. júl. 21. 22:15
 2/6 zsofimágus ***** válasza:
Megerőltető edzés közben alapból magasra szökik a pulzus. Ha tényleg kifáradásig megy az edzés, akkor a végére természetes a nagyon-nagyon magas pulzus
2020. júl. 21. 22:16
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem a végére, hanem már az első 20 percben, annyira intenzív, mászunk mint egy majom, függeszkedünk, aki ismeri a ninja warriort az tudja. Nem, felkeléskor természetesen nem 160, hanem max 80.
2020. júl. 21. 22:26
 4/6 anonim ***** válasza:
45%
A kondizás az nem fogja növelni az állóképességed, ergo a pulzusodat sem viszi lejjebb. Emelgetni, aztán feszegetni jó, de amúgy nem sport, az ott szerzett izmok nagyjából semmire sem jók és el is apadnak hetek-hónapok alatt azonnal, ha nincsenek folyamatosan stimulálva.
2020. júl. 21. 22:27
 5/6 A kérdező kommentje:
Egy kis mozgásnak nem rossz, tudom hogy nem lesz tőle olimpikon kondim persze
2020. júl. 21. 22:40
 6/6 A kérdező kommentje:
Ezért kezdtem el ezt a brutál intenzív ninja warrior edzést
2020. júl. 21. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!