Normális pulzus edzés közben?
Figyelt kérdés
Sajnos nem szoktam túl sokat edzeni, örülök ha heti 2x kondizok picit. Nem vagyok annyira kondiba mint egy versenyszinten sportoló ember, akinek a nyugalmi pulzusa 50. Nekem inkább 80 körül szokott lenni. Ma egy nagyon durva edzésen vettem részt, street workout verseny volt, ahol tényleg addig ment a verseny amíg bírja valaki szusszal. Az egész kezem már nagyon fájt, nem voltam ehhez szokva, és amikor a pulzusomat tapintottam a nyakamnál, akkor nagyon gyorsan vert, szerintem 160 körül lehetett! Ez azért volt mert edzetlen vagyok? Légszomjam nem volt, nem is éreztem hogy nagyon gyorsan ver a szívem, csak amikor megtapintottam, szóval még az se volt hogy olyan erősen vert volna hogy éreztem volna a mellkasomban hogy ki akar ugrani. (Jó persze normális légszomjam volt, mivel kemény volt az edzés) Mit tegyek hogy ne legyen ennyire magas a pulzusom ilyen extrém edzések közben? Nagyjából ezt az edzést a ninja warriorhoz tudnám hasonlítani, minimum volt annyira intenzív.2020. júl. 21. 22:02
1/6 anonim válasza:
Megbecsülni szerintem nem olyan könnyű, tehát ha nem számoltad meg, akkor lehetett tök más is, nem feltétlen 160.
A maximális ajánlott pulzus 220-életkorod. Amíg efölé nem megy, addig rendben van. Persze ha többször is indokolatlanul magas, például 160 reggel, mikor felébredsz (nem rémálom után), akkor érdemes kivizsgálásra menni.
2/6 zsofimágus válasza:
Megerőltető edzés közben alapból magasra szökik a pulzus. Ha tényleg kifáradásig megy az edzés, akkor a végére természetes a nagyon-nagyon magas pulzus
3/6 A kérdező kommentje:
Nem a végére, hanem már az első 20 percben, annyira intenzív, mászunk mint egy majom, függeszkedünk, aki ismeri a ninja warriort az tudja. Nem, felkeléskor természetesen nem 160, hanem max 80.
2020. júl. 21. 22:26
4/6 anonim válasza:
A kondizás az nem fogja növelni az állóképességed, ergo a pulzusodat sem viszi lejjebb. Emelgetni, aztán feszegetni jó, de amúgy nem sport, az ott szerzett izmok nagyjából semmire sem jók és el is apadnak hetek-hónapok alatt azonnal, ha nincsenek folyamatosan stimulálva.
5/6 A kérdező kommentje:
Egy kis mozgásnak nem rossz, tudom hogy nem lesz tőle olimpikon kondim persze
2020. júl. 21. 22:40
6/6 A kérdező kommentje:
Ezért kezdtem el ezt a brutál intenzív ninja warrior edzést
2020. júl. 21. 22:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!